Hvilken er best, Ovni 370, Outremer 55, Windelo Adventure 50 eller Allures 51.9?

Stem på årets langturseiler

Hvilken er best, Ovni 370, Outremer 55, Windelo Adventure 50 eller Allures 51.9?

Publisert

22. januar blir det kjent hvilke båter som får den prestisjefulle prisen som hvert år blir utgitt under Boot i Dusseldorf. I år er det fem priser: Familieturseilere, luksuriøse turseiler, performance cruiser, langturseilere og spesielle seilbåter.

I kategorien langturseilere, var det en nominert båt som ikke stilte til prøveseiling. Det er derfor bare fire båter i denne kategorien mot fem i de andre.

Prisen blir gitt av journalister fra ledene seilbåtblader i Europa hvor SEILmagasinet er en av dem. Utvelgelsen starter i juni hvor journalistene foreslår båter. Disse båtene ble testet i Frankrike og Spania i høst.

Hva syns du?

Det blir mye diskusjon i juryrommet under nomineringen, og når vi plukker ut vinnerne. For gøy ønsker vi i SEILmagasinet å sjekke våre leseres mening opp mot hva vi fant ut etter å ha prøveseilt båtene. Denne avstemningen har ingen påvirkning på hvordan det endelige resultatet av juryarbeidet blir.

Ovni 370: Ovni fra Alubat er godt kjent her hjemme med sine solide langturseilere bygget i aluminium. Den nye 37-foteren er andre modell i en ny serie hvor verftet har skapt en mer moderne båt, uten å ødelegge det verftet er kjent for. Det har blitt en bred og høy turseiler med mye plass. Båten vi seilte har oppbygget salong, og er halvveis en dekksalongbåt. Pris fra 3,8 millioner kroner.
Outremer 55: Outremer er kjent for raske turkatamaraner. Den nye 55-foteren er full av nye ideer. Den byr også på mer komfort og mer luksus, men allikevel klart å holde vekten nede. Katamaranen er utviklet for langtur, med en miljøtanke. Den skal seile bra også i lett vind, og derfor bruke mindre diesel. Det skal heller ikke være nødvendig med generator på grunn av mye solceller. Aircondition er også unødvendig takket være gode luftemuligheter. Pris fra 17 millioner kroner.
Windelo Adventure 50: En katamaran fra et nytt verft som tilbyr et grønnere alternativ. Den er bygget av basaltfiber og har dieselelektrisk framdrift. Innredningsløsningen er også ny. Salongen har en bakvegg som kan vippes opp under taket. Du kan velge om innredningen er åpen eller lukket. Pris fra 10 millioner kroner.
Allures 51.9: Allures er det mer polerte alternativet til Ovni. Her brukes det glassfiberoverbygg som gir mykere former. Dette er en gedigen langturbåt med enormt med stueplass, stor salong og en skikkelig bysse. Båten kommer standard med targabøyle over cockpiten, testbåten har også hardtop. Båten har kjølblad som svinges inn i skroget, og ballasten i bunn av skroget. Pris fra 11 millioner kroner.