Seilsportsligaen 2017

2017: Entusiasmen for at Askøy Seilforening skal kvalifisere seg, er stor.
2017: Entusiasmen for at Askøy Seilforening skal kvalifisere seg, er stor.
NYTT: Ligaseiling er kommet for å bli og nå vil også Askøy Seilforening delta.
NYTT: Ligaseiling er kommet for å bli og nå vil også Askøy Seilforening delta.

Askøy Seilforening satser på å kvalifisere seg

Askøy Seilforening sa fra seg plassen i seilsportsligaen i 2016. I 2017 satser de på å kvalifisere seg igjen.

Publisert Sist oppdatert

Seilsportsligaen er Norges Seilforbunds nye store satsning på seiling på nasjonalt nivå. I seilsportsligaen konkurrerer seilforeninger mot hverandre på samme måte som i eliteserien i fotball. Den nasjonale ligaen er delt i 1. og 2. divisjon med 15 lag i hver divisjon. De beste lagene i 1. divisjon får tilbud om å seile europaliga, mens de fire dårligste lagene i 1. divisjon rykker ned i 2. divisjon og de fire dårligste i 2. divisjon må kvalifisere seg for å kunne seile neste sesong i samme divisjon.

2016 var første år med seilsportsliga. Den ble gjennomført med gode tilbakemeldinger fra deltagere og arrangører. Det seiles med fem J/70-båter i en Round Robin-serie med hele 42 seilaser per regatta.

Prøver igjen

Askøy Seilforening klarte å kvalifisere seg til 1. divisjon allerede i 2016, men valgte å si fra seg plassen. I 2017 satser vi imidlertid på å delta med et foreningslag, og målet er klart: Kvalifisere til seiling i 2. divisjon og topp 3-plassering for videre kvalifisering til 1. divisjon i 2018.

Dette er et ambisiøst mål som vil kreve mye av laget i form av samtrening og deltagelse fra den enkelte. Dette innebæret trening på sjøen (helger og ukedager), teori- og taktikksamling og deltagelse på treningssamling (helg) og treningsregatta.

Samtrening med Ran Seilforening

Vi vil forsøke å prioritere trening med to båter på vannet og i tillegg å få trent sammen med RANs lag.

RAN oppnådde en flott bronseplass i 1. divisjon i årets liga. Det er mange Melges 24-båter i foreningen, en båt som kan ligne på J/70, og dette vil derfor være en god treningsbåt og et godt treningsmiljø for laget.

Båtene skal i konkurranse seiles med et mannskap på fire, hvor minimum én skal være under 23 år. Dette er en fin anledning for foreningen til å få med ungdommen.

Kvalifisering i april

Laget må selv dekke kostnadene i forbindelse med reise og overnatting under konkurranse og trening. Dette kan være en utfordring for ungdomsseilerne, og laget er derfor interessert i å komme i kontakt med eventuelle sponsorer.

Seilsportsligaen 2017 starter med kvalifiseringsregatta 29.–30. april på Østlandet og 2. divisjon fortsetter med første ordinære regatta allerede helgen etter, 6.–7. mai. Det er fire regattaer i 2017 i hver divisjon, og arrangørsteder vil bli kunngjort i løpet av vinteren.