Astrup åtte plasser opp på avslutningsdagen

Det er jevnt i Farr 40 klassen og plasseringene i enkeltseilaser får store konsekvenser for sammenlagtlisten. En god avslutning ga «Norwegian Steam» 7. plass sammenlagt i klassens Europamesterskap som ble avsluttet på Sardinia idag.

Publisert

Astrup begynte mesterskapet knallbra med seier og ledet etter første dag. Kollisjoner og tre bånnplasseringer ødela imidlertid for den norske båten som ellers viste mye av den gode seilingen som gjorde den til en av klassens beste båter i 2006 sesongen. Før dagens seilaser lå «Norwegian Steam» på 15. plass og Eivind Astrup uttalte til Seilas at det er umulig å hevde seg med feil slik de hadde foretatt til da. I Farr 40 regattaene strykes nemlig ingen seilaser. I de 11 seilasene som ble avviklet var det hele 11 forskjellige vinnere. Det sier for øvrig litt om jevnheten  i klassen.

Derfor ver det er bra opptur for laget da man idag avsluttet med 4. og 5. plass. Med det klatret Astrup & Co til 7. plass i mesterskapet og seilerne har dermed gjenvunnet noe av selvtilliten som skal til for at laget skal fungere under Nordisk mesterskap på Hankø om en snau måned med 31 helt like 40 fotere på startlnjen

Powered by Labrador CMS