KATAMARAN: Til nå er dette den eneste llustrasjonen av det som skal bli verdens største seilende katamaran. Vi ser dog at båten en DynaRig med to master. Ingen har noensinne forsøkt å andvende denne riggtypen på en katamaran.
DYNARIG: Til nå er dette den eneste illustrasjonen av det som skal bli verdens største seilende katamaran. Vi ser at båten får DynaRig med to master. Ingen har noensinne forsøkt denne riggtypen på en seilende katamaran.

Skal bygge verdens største seilende katamaran

Det australske verftet Echo Yachts har signert kontrakt for å bygge en katamaran på 57 meter, eller 187 fot. Nederlandske Dykstra og australske One2three står bak designet. 

Publisert Sist oppdatert

Sluppen «Hemisphere» på 44,2 meter er den nåværende holderen av tittelen «verdens største seilende katamaran». Etter alt å dømme vil dette snart endre seg, da Echo Yachts nylig har signert byggekontrakt på det som vil bli katamaran på 57 meter. 

TITTELHOLDER: Den noe tradisjonelle «Hemisphere» er for øyeblikket verdens største seilende katamaran.
TITTELHOLDER: Den noe tradisjonelle «Hemisphere» er for øyeblikket verdens største seilende katamaran.

Foreløpig vet vi lite om den nye katamaranen, men ut ifra en illustrasjon delt av Echo Yachts kan vi se at båten etter alt å dømme vil få en tomastet DynaRig, et konsept utviklet av tyske Wilhelm Prölß på 60-tallet. 

Dykstra har erfaring med riggtypen fra Maltese Falcon» og Black Pearl», som henholdsvis måler 87 og 107 meter. Dette er derimot første gang noen har forsøkt å lage en katamaran med DynaRig. 

GIGANTER: Dream Symphony (141 meter) er bygget i tre og vil bli verdens største seilbåt, etter over et tiår på tegnebrettet. Black Pearl (87 meter) er også blant verdens største, og begge er tegnet av Nederlandske Dykstra
GIGANTER: Dream Symphony på 141 blir for øyeblikket bygget i tre i Tyrkia. Den vil bli verdens største seilbåt, etter over et tiår på tegnebrettet. Black Pearl på 87 meter er også blant verdens største, og begge er tegnet av nederlandske Dykstra

Står også bak verdens største mono

Dykstra er også konstruktøren av de2t som vil bli verdens største seilbåt, Dream Symphony på 141 meter. Vanvittig nok er denne båten en trebåt. Nylig publiserte Dykstra et bilde av båten som begynner å ta form ved det tyrkiske verftet Dream Ship Victory. Veien til byggestart har dog vært lang, da båten først ble annonsert i 2010. 

OMSIDER IGANG: Dykstra delte nylig dette bilde av «Dream Symphony», som først ble annonsert i 2010.
OMSIDER IGANG: Dykstra delte nylig dette bilde av «Dream Symphony», som først ble annonsert i 2010.