Avslutning under tøffe forhold

Verdensmesterskapet i Yngling ble avsluttet i dag under varierende forhold og mellom 13 og 27 knops vind

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Mesterskapets to siste seilaser ble arrangert i dag under tøffe og varierende vindforhold. Foto: Askøy Seilforening.

36 deltagende båter og 108 seilere fra hele verden har siste uken kjempet om seier i VM. Vinneren ble til slutt båten «Thor» fra Danmark, med to nederlandske båter på plassene bak. Beste norske båt var «White Russian» som endte på femteplass med seier i mesterskapets siste seilas.

Arrangørene i Askøy Seilforening forteller om et godt gjennomført mesterskap under tøffe forhold, og med baner lagt på 150 - 200 meters dyp. Mesterskapets to siste seilaser ble i dag gjennomført i skikkelig «vestlandsvær», med kastevind, regn og tåke.

Sportslig leder/race organiser Ole-Jørgen Mikkelsen, forteller om et vel gjennomført mesterskap.

– Vi er veldig godt fornøyd med uken som har vært. Seilerne har bodd og spist alle måltider her på seilsportsenteret, da blir det selvfølgelig mye moro.

Mikkelsen regner med at en god norsk gjeng reiser nedover i Europa for å seile neste års VM. Som han selv sier begynner båtklassen å bli gammel, men han tror det er «liv laga for en stund til».

Nå gjenstår premieutdeling klokken fem, samt nedrigging av båter.

RESULTATLISTE