Avslutningenes regatta
Avslutningenes regatta

Avslutningenes regatta

Årets shorthanded-ranking er slutt med Nesodden Høstcup – likeså Indre Oslofjord Big Boat Serie.

Publisert Sist oppdatert

Og det hele skjer kommende helg med utgangspunkt i Steilene i Indre Oslofjord, og det er 53. gang Nesodden Seilforening inviterer til denne høstlige dysten. North Sails Nesodden Høstcup er med andre ord en regatta med lange tradisjoner.

MANGE ELEMENTER. Det er også, som allerede antydet, en regatta med mange konkurranser i konkurransen, for foruten shorthanded-rankingen og Big Boat-serien, har klasseklubben for First 31.7-seilerne lagt sitt klubbmesterskap til Nesodden Høstcup, mens X-35-seilerne regner med å stille med så mange båter at de kan kåre en kretsmester for Oslo & Akershus.

Sammenlagt-resultatet i Indre Oslofjord Big Boat Serie har også status som kretsmesterskap.

Det blir seilaser både lørdag 19. og søndag 20. september, og det vil bli seilt på både faste merker og på bane.

PASSER FOR ALLE. – Arrangementet passer for alle seilere på ulike nivåer og vil fange bredden av dem som seiler med kjølbåt, sier Colin Bevan i Nesodden Seilforening.

Han håper at riktig mange vil delta i denne tradisjonelle sesongavslutningen på Steilene. Han kan også lokke med debrief ved representanter fra North Sails, seilerfest med godt rykte og et band der vokalisten har spilt med ingen ringere enn Tina Turner.

Påmeldingsfristen løper ut tirsdag 15. september kl 23.

MOTIVERTE ARRANGØRER. – Vi er spente på årets deltagelse med hensyn til den triste nyheten av at Ulabrandseilasen måtte avlyses grunnet manglende påmelding.  Per søndag er 24 båter påmeldt, men erfaringsmessig vet vi at det renner inn påmeldinger når påmeldingsfristen nærmer seg, sier Bevan

Han lover at seilerne vil bli møtt av en mannskap til lands og til vanns som er topp motiverte for å lage et flott arrangment for dem som kommer til Steilene.