Baird og Ainslie styrer

Når Act 13 i Louis Vuitton-Cup starter i dag har to av favorittlagene skiftet rormenn. Ed Baird tar over rattet fra Peter Holmberg på «Alinghi», mens Ben Ainslie endelig er forfremmet til rormann på A-båten til «Emirates Team New Zealand».

Publisert

Begge skipperne, henholdsvis Brad Butterworth og Dean Barker understreker imidlertid at dette er en del av mannskapsrokkeringen og at dette ikke nødvendigvis er slik det blir fremover, men for Ainslie er dette åpenbart et skritt i riktig retning etter at han er blitt holdt varm lenge som rormann bare på B-båten til New Zealand. Ed Beard har lenge vært kandidat til rormannsplassen på «Alinghi» og da han og Holmberg seilte intern uttagning i Dubai tidligere i år, kom Baird best ut av de to. Likevel åpner Butterworth for at Holmberg kan komme til å styre i enkeltseilaser i den kommende serien, som for øvrig blir «Alinghi»s siste konkurranse for de to utfordrerne før selve AC- finalen.

Lagene siler med disse båtene i ACT 13:

Alinghi - SUI 91

BMW ORACLE Racing - USA 87

+39 Challenge - ITA 85

Team Shosholoza - RSA 83

Emirates Team New Zealand - NZL 84

Luna Rossa Challenge - ITA 94

Areva Challenge - FRA 93

Victory Challenge - SWE 96

Desafio Espanol 2007 - ESP 97

Mascalzone Latino - Capitalia Team - ITA 99

United Internet Team Germany - GER 89

China Team - CHN 95

Som det fremgår her er det bare Luna Rossa av "de fire store" som seiler med den nyeste båten. Både Alinghi, BMW Oracle og Emerates Team New Zealand stiller med båter fra ifjor.

Bookmakers William Hill holder Team Alinghi som 8/11 favoritt til å forsvare America´s Cup. Deretter følger Emirates Team New Zealand med odds 3/1 og BMW Oracle Racing med 9/2. Deretter følger med 6/1 Luna Rossa Challenge,

25/1 Desafio Espanol,

33/1 Mascalzone Lationa,

50/1 Victory Challenge,

66/1 39 Challenge,

66/1 Areva Challenge,

80/1 Team Shosholoza,

80/1 United Internet Team,

100/1 China Team.

Det er ventet at rundt 1 mllion pund vil være i omløp i veddemålene om America´s Cup.

Det store bildet er arkivfoto og tatt av Team Germany

Powered by Labrador CMS