160 tonn karbonfiber på landveien

Baltic Yacht er i ferd med å ferdiggjøre en av deres største båter. Nå er det 175 fots lange skroget fraktet fra produksjonslokalet til verftets kai.

Publisert Sist oppdatert
DIMENSJONER: Roret til «Pink Gin» viser litt om yachtens størrelse.
DIMENSJONER: Roret til «Pink Gin» viser litt om yachtens størrelse.

Baltic 175 «Pink Gin VI» er 53,9 meter lang og 9,55 meter bred. Båten ble i forrige uke fraktet 21 km for å gjøres klar til sjøsetting. Yachten er verdens største bygget i karbon, og konstruksjonen veier 160 tonn. Transporten gikk med en snittfart på 10 km/t. Nå vil skroget få påmontert en kjøl som veier 75 tonn. Båtens totalvekt blir 235 tonn.

Båten skal være verdens største seilbåt i karbon med en mast. Til sammenligning er Røkkes tidligere yacht «Aglaia» på 66 meter. Den er bygget av aluminium. «Mirabella V» er verdens største seilbåt med en mast, den er 77 meter lang.

Blir rask

«Pink Gin» vil bli en rask yacht. Judel/Vrolijk & Co står for skroglinjene. Den får en rett baug, men klassisk hekk. Kjølen kan justeres med dybde fra 4,5 meter til hele 7 meter for maksimal stabilitet. Nyheter fra Baltic får en karbonmast på 67,9 meter. Verdens høyeste mast som står på «Mirabella V»  er på 88,5 meter.

Båten skal overleveres til kunde midt på sommeren.

Baltic har bygget større båter. 218 fots lange «Hetairos» ble ferdig i 2011. Også denne båten er bygget i karbon, men har to master. Hovedmasten er på 54,4 meter.

God kunde

Om du syns «Pink Gin» er fin, men litt dyr, så er eierens tidligere «Pink Gin» til salgs. Den er også bygget av Baltic og konstruert av Judel/Vrolijk & Co. Båten er på 151 fot og har mange av de samme kvalitetene. Båten kan bli din for 9 millioner euro. Båten er bygget i 2006, men oppgradert i 2011. Det betyr at en ny oppgradering straks står på programmet.

KLAR: «Pink Gin» klar for transport fra verftet.
KLAR: «Pink Gin» klar for transport fra verftet.