Kommentar

Drukner blant digre yachter i Cannes

Cannes Yachting Festival er markedets viktigste båtutstilling, men hva som promoteres her er langt fra båtlivet vi setter pris på i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Båtlivet blir i Cannes promotert på en måte som svært mange misliker i Norge, og i en stil som er langt fra bærekraftig, eller har Paris-avtalen i tankene. Dette er en utstilling for overklassen, og hvor båtkjøpere kommer i støyende helikoptre og lander noen meter fra messeområdet. 

Cannes Yachting Festival er enorm. Alt er så stort og overveldende at du etter noen timer går helt blind. Jeg føler at jeg drukner av alt det ekstreme som blir stilt ut. 

Båter som skaper harme

Det er motorbåter som dominerer, og salgsutløsende egenskaper ser ut til å være båter som vekker oppmerksomhet. Det er størrelse som gjelder. Dette er ikke båter for transport, heller ikke for ferie, men for å imponere naboen. 

I Norge vil nok symboleffekten slå helt motsatt vei, og i stede for å skape begeistring, skape harme. 

NY: Bavaria C46
NY: Hanse 41
NY: Oceanis 37.1
NY: Dufour 41

Fire nye

Det finnes en brygge med seilbåter, og her er det tre nye spennende båter for det norske markedet. Det er Bavaria C46, Beneteau Oceanis 37.1, Dufour 41 og Hanse 41. Vi har sett på alle fire. Dette er båter som også er nominert til Årets Båt i Europa, og som vi skal teste. 

CANNES: Digre motorbåter dominerer utstillingen. Seilbåtene er flyttet til den andre siden av byen. Der dominerer katamaranene.