Om bord i: Etap 21i

Snerten, synkefri snelle

Liten båt med store egenskaper og fasiliteter; det er spennede å erfare hvor mye seilglede og turkomfort en 21-foter som Etap 21i egentlig har å by på

Publisert

Hadde det ikke vært for at avstanden frem til baugen er ganske kort, at utstyret er spinkelt og rorkulten tynn å holde i, så hadde man slett ikke hatt følelsen av å seile noen liten båt når man sitter i cockpiten i Etap 21i. Cockpiten er så stor som en 30-foters og vel så det; man sitter godt og det er fine og riktige mål på benkene og avstanden mellom dem.

Og man skal ikke være lenge om bord i båten før man oppdager at den er fiks. For i en liten båt må man utnytte plassen og gjøre ting enkelt, og det er fascinerende å oppdage alt hva utviklerne av Etap 21i har tenkt på. Den er full av smarte detaljer. Som for eksempel at båten har to ror, noe som i og for seg er nødvendig med den store bredden båten har akter. En effekt av det er imidlertid at påhengsmotoren kan plasseres i båtens senterlinje, og heises helt opp og ut av vannet når båten seiler. Hvor mange har ikke irritert seg over at påhenger’n har subbet i vannet på den ene halsen, ettersom man har måttet plassere den på den ene siden av akterspeilet?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER