Om bord i: Dehler 34

Tysk grundighet

Dehler 34 er nøyaktig så gjennomarbeidet som man kan forvente innen begrepet «tysk grundighet». At den samtidig seiler fullblods racer og lystrer roret som en racer, stiller ikke båten i noe dårligere lys

Publisert Sist oppdatert

Ijsselmeer i Nederland raste. 23 m/sek gjorde all seiling umulig. Vi våget oss likevel ut en tur for motor; den første positive erfaringen vi hadde med Dehler 34. Båtens skarpe og smale forskip kløyvde bølgene like godt for motor som for seil. Den to-sylindrete Yanmar-dieselen på 18 hk førte oss mot vinden med 6 knop, og båten viste oss at den hadde kraftoverskudd til å kunne gå mot dårlig vær.

Å undersøke en båts kriker og kroker byr ofte på en del overraskelser – og ikke rent sjelden skuffelser. Få båter har et indre som lever opp til sitt vakre ytre. En gjennomgang av Dehler 34 resulterte derimot i den ene positive overraskelsen etter den andre. Visstnok har denne båten fra det tysk/nederlandske verftet også sine svake sider, men de er ikke skjulte. Under dørken, under køyene, i stuerommene, bak putene, i krokene og i gjemmesteder hadde vi ikke noe å bemerke. Når det kommer til detaljene er Dehler 34 en utrolig gjennomført båt.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER