Test fra arkivet: Dehler 34 og Dufour34

Dufour-en likte seg bedre enn Dehler-en i de kraftige vindbygene.

Tysk kvalitet mot fransk design

Dufour tok skrittet mot moderne cruiser/racer-båter i fjor. Dehler startet med moderne linjer i sine båter allerede i 1995. Begge lanserte nye 34-fotere før sesongen. Vi har testet begge.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2003 hadde vi en duell mellom Dehler 34 og Dufour 34. Dehler var på den tiden på linje nesten med X-Yachts, mens Dufour var mindre kjent for raske og velseilende båter. Vi forventet at Dehler skulle få en lett kamp, men slik ble det ikke. Tross dårlige seil, så imponerte den franske båten. Salgsmessig ble Dufour også en klar vinner, og båten er et godt alternativ på bruktmarkedet. Jeg ville heller ikke sagt nei takk til en Dehler 34. Dehler-modellene fra denne tiden har holdt seg svært godt. Testen ble publisert i Seilas 9-2003 over fem sider.

Tyske Dehler er en sportsbåt, med turkomfort. Franske Dufour er mer cruising, men med et moderne lettdrevet skrog. Den franske har standardseil som ingen regattseiler vil rope hurra for. Den er også litt lengre, bredere, tyngre og har litt mindre ballast enn Dehler-en. Seilstørrelsen er ganske lik. Dehler-en er på papiret en kvassere båt. Begge er tidstypiske for dagens trend. Rett baug, lang vannlinje, 9/10 del rigg. Skarpt forskip og bred i hekken. Flat bunn, smal kjøl og spaderor. Utformingen gir gode seilegenskaper, lett hånderlig båt og høy bokomfort. Veldig mange av dagens båter er variasjoner av samme konsept. Det er produksjonstekniske detaljer og utstyrsgrad som skaper forskjeller.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER