Test fra arkivet: Raske 40-fotere

STORTEST: I 2007 testet vi det som var av 40-fotere, og delte testrapporten over flere blader.

Fem 40-fotere med futt og fart

Er du på jakt etter en rask seilbåt i 40-fots klassen? Vi testet Elan 410, Grand Soleil, Salona 40, X-40 og X-41 over flere dager i fjor høst. Forholdene varierte fra stille til kuling og grov sjø. Med på testen var kolleger fra utenlandske båtblader samt norske eliteseilere og turseilere.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2007 testet vi det som var av 40-fotere på det norske markedet, og delte testen opp etter raske seilbåter, luksuriøse seilbåter og familieturseilere. I Seilas 1-2008 presenterte vi de fem raske, og hver av disse båtene blir i uken presentert i egen artikkel. Testene ligger åpen til hele rapporten er publisert. Testen ble publisert over åtte sider i bladet.

Med på testen i Engelsviken fra 31. august til 3. september i fjor, var kolleger fra tyske Die Yacht, svenske Båtnytt og danske Bådmagasinet. I testrapporten har vi også inkludert vurderinger fra våre utenlandske kolleger samt inviterte elite- og turseilere. Vi seilte båtene over flere dager, og forholdene varierte fra stille til kuling og mye sjø.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER