Test fra arkivet: IMX 45

TEST: IMX-45 testet under strålende forhold i Oslofjorden.
TEST: IMX-45 testet under strålende forhold i Oslofjorden.

Cruiser/racer med trykk på racer

IMX 45 er den tredje i rekken av Niels Jeppesens IMX cruiser racere. Og igjen har X-Yachts skapt en vinner på regattabanen det går an å turseile med. Den minimalistiske innredningen er av høy kvalitet, men det som imponerer mest med IMX 45 er hva den byr på av uhemmet seilerglede. Men det koster.

Publisert Sist oppdatert

X-Yachts lanserte IMX-45 i 2002, en båt utviklet for IMS-reglen, forløperen til ORC. Mikkel Thommessen fikk prøveseile båten i Oslofjorden, og testen ble publisert i Seilas 3-2003. testen ble publisert over tre sider. IMX-40 og IMX-45 dannet skole for neste generasjon fra X-Yachts som ble lansert året senere.

Rundt 4.5 mill. må du legge på bordet for denne båten med en rimelig seilgarderobe for regattaseiling, elektronikk og riggutstyr. Da har du også en båt du kan vinne med mot hvilken som helst IMS eller IRC racer samtidig som du kan ta familien med på tur om sommeren. Etter 80 solgte IMX 40 det første året meldte behovet seg for en storesøster, og resultatet ble 45-foteren som ble lansert i 2002. To båter gikk direkte til Norge, en til en kunde som bestilte etter å ha sett tegningene og en til importøren. Begge har tatt godt for seg på premiebordene og skapte betydelige forventninger til testseilas en klar høstdag i Oslofjorden.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER