Om bord i: Luffe 48

LETTDREVEN: Lavt fribord, slanke linjer og skarpt forskip i kombinasjon med lav vekt og et høyt seilplan gir kun en ting: Fart

Elegant og kraftfull

Lett og elegant som en smart sportsbil er den; Luffe 48, som ble sjøsatt i vinter. Linjene er slanke og lettdrevne, vekten lav og interiøret enkelt, vakkert og funksjonelt.

Publisert Sist oppdatert

Allerede på avstand virker Luffe 48 elegant og kraftfull. Man fornemmer at det er en båt med sin egen identitet; Luffe 48 er både smalere og atskillig lettere en andre velkjente båter på samme størrelse. Fribordet er lavt i forhold til båtens lengde, og forskipet er skarpt. Som sine yngre medsøstre er dette en ny, dansk skarpseiler. 

En vinterkuling på 15–16 m/sek er hard kost. Likefullt bærer båten kryssfokk og storseil på tilsammen 106 m2 på bidevind. Men det er på grensen, og det er langt fra optimalt, for når vi revet den ned ved hjelp av rullerevet i storbommen, økte farten til 8,5 knop på bidevind mot 7 knop med full seilføring. I forhold til de fleste moderne båter tåler imidlertid Luffe 48 ganske stor krengning uten at den kaster styringen, så skulle man råke ut for mye vind og bli overrigget, så tåler den det. 

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER