Test fra arkivet: Nauticat 385 og Regina af Vindö 35

Dekkshusbåter med kvalitet

Dekkshusbåter er etterspurt. Selv Bavaria har lansert egen serie i disse dager. Vi har seilt to skandinaviske alternativer fra verft som aldri har produsert annet enn slike båter. Kostbare er de, men er også bygget for å tåle mye.

Publisert Sist oppdatert

Dekkshusbåter er populære i Norge, og er en utvikling av motorseilerne vi hadde på 70-tallet. Nauticat var på toppen av dette segmentet, med Regina af Vindö som en sterk utfordrer. Både Nauticat og Regina falt bakpå i utviklingen. Nauticat har lagt ned produksjonen, mens Regina har blitt en del av Sweden Yacht Groupe. De satser på CR-Yachts i samme segment. Men båter fra disse verftene finnes på bruktmarkedet, og har holdt seg godt i verdi. Vi testet disse båtene på våren 2006, en test publisert i Seilmagasinet over fem sider i 5-2006.

Både Nauticat 385 og Regina af Vindö 35 ble lansert i fjor høst. To båter med mye felles, men også forskjeller. Det er ikke snakk om billige båter. Regina 35 koster 2,5 millioner med utstyr mens den tre fot større Nauticaten koster over tre millioner. Kvalitet koster, sier begge leverandørene, og lover overlegen holdbarhet og konstruksjon.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER