FERIE: Å ha muligheten til å komme seg på sjøen kan bli verdifullt til sommeren.
FERIE: Å ha muligheten til å komme seg på sjøen kan bli verdifullt til sommeren.

Alt peker på en stor båtsommer

Båtbutikkene registrerer at folk ønsker å bruke fritiden på sjøen.

Publisert Sist oppdatert

Ingen kan forutsi fremtiden, men EU advarer mot å bestille utenlandsferie for sommeren. Mye tyder på at det blir restreksjoner også til sommeren, og da blir båt en god ferieform.

Båtpussen i gang

Vi har snakket med ulike båtutstyrsbutikker som melder om stor pågang. Kunder med mer tid til båtpuss, og kunder som planlegger ferien til sjøs.

Vi kan melde om at det selges båtutstyr om dagen. Aktiviteten i butikkene er på tilnærmet normalt nivå, og vi håper at vi klarer å fortsette i samme tempo de kommende ukene og månedene. Vanligvis tar jo aktiviteten seg opp i og etter påsken, så det blir spennende å se om den gjør det i år også, forteller sjefen for Maritim-kjeden, Andreas Nilsen.

BestMarine i Oslo har butikk ved Aker Brygge, og Båtsuper’n i Bestumkilen. De ser færre kunder som stikker innom i lunsjpausen ved Akerbrygge, men høyt trygg ved opplagsplassen ved Skøyen.

VÅRPUSS: Aktivitetene har start i Bestumkilen
VÅRPUSS: Aktivitetene har start i Bestumkilen

Gjør tiltak

Seatronic i Moss holder åpent, men anbefaler kunder å handle over nett. Det har gitt færre kunder fysisk i butikken, men holder salget oppe via nettbutikken.

Vi fryktet vel det verste, at handelen skulle stoppe helt opp, men det har ikke skjedd. Antall eposter, telefoner og nettordre er ganske mye opp, forteller Ketil Svenneborg Jakobsen i Seatronic.

Dyrere produkter

– Koronaepidemien har ikke rammet oss i særlig grad, men den svake norske kronen skaper utfordringer, forteller produktsjef Max Waldhauer hos Watski. Han forteller at 99 prosent av produktene i sortimentet er kjøpt inn med andre valutaer enn de norske.

Frykter leveringsproblemer

– Vi begynner også å merke leveringsproblemer fra utlandet, valuta er jo ikke bra, så priser har gått opp og flere priser vil gå opp løpende nå, forteller Jakobsen. Han er også i kontakt med utenlandske kollegaer som har det ille. Mange har helt stengt, og de som holder åpent, har salget falt med opptil 80 prosent.

– Vi er heldig her i Norge, mener Jakobsen.

SELGER: Ketil Svenneborg Jakobsen i Seatronic frykter høyere priser på grunn av dyerere valutta.
SELGER: Ketil Svenneborg Jakobsen i Seatronic frykter høyere priser på grunn av dyerere valutta.