Bavaria Cruiser 32

Bavaria Cruiser 32: Hev blikket og nyt

TURSEILER: Med originale seil og rullemast er ikke Cruiser 32 utpreget rask, men det deltar noen i Færderseilasen allikevel.

Vi konkluderte at Bavaria Cruiser 32 «kan være en genistrek». Nå har eiere sagt sitt, og ordet «genial» har dukket opp gang på gang for å beskrive den store, lille båten som blir enda større med nedfellbar badeplattform.

Publisert Sist oppdatert

Man kan mene mangt om Bavaria Cruiser 32 fra 2009. Man kan mene at vinduene er for små eller fribordet for høyt. Man kan si at Farr Yacht Design, som sto for skrog og seilegenskaper, gjorde en god jobb, mens BMW Design Group USA, som sto for «stylingen», heller burde holde seg til biler. Likevel – ved å høre på eiere og seilere av Bavaria Cruiser 32 danner et annet bilde seg. For å denne båten med et åpent sinn må man legge fra seg fordommer og se båten for det den faktisk er. Man må godta at de som eier en slik båt kanskje ikke er som en selv. Ja, noen hører til en viss gruppe seilere som kanskje setter komfort i havn høyere enn den til havs, men hva er nå galt med det? En båt vil alltid være et kompromiss som tjener sitt formål og sin brukergruppe, og for å forstå en båt må man kunne godta premissene for dens eksistens.

Bavaria ønsket å produsere en rimelig, velseilende og praktisk turbåt med to kabiner, som primært egnet seg for par og småbarnsfamilier. Samtidig ønsket de med sin «nye» cruiser serien å fornye designuttrykket. Hvis man spør de eierne vi har snakket med om Bavaria lyktes i å innfri disse krav så er svaret et enstemmig ja.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER