FRANSK: Vi importerer flest seilbåter fra Frankrike, her Beneteau_Oceanis_40.1
FRANSK: Vi importerer flest seilbåter fra Frankrike, her Beneteau_Oceanis_40.1

Importerte 131 seilbåter

Samlet import av seilbåter over 7,5 meter beløp seg til 143 millioner kroner i 2020. I antall dreier det seg om 131 båter.

Publisert Sist oppdatert

143 millioner kroner utgjorde langt på vei markedet for nye seilbåter i fjor, fordi vi ikke bygger seilbåter i Norge. Tallene omfatter både nye og brukte båter, men siden bruktbåtprisene i Norge er blant de laveste i Europa, og det legges moms på importen, utgjør nye båter mesteparten av beløpet.

143 millioner kroner fordelt på 131 båter gir en snittverdi på 1,1 million kroner per båt. Statistikken gjelder båter med lengde over 7,5 meter.

Franske

Ikke overraskende er det franske båter som topper statistikken med en av tre solgte seilbåter i Norge over 7,5 meter i 2020. Vi importerte seilbåter i denne størrelsen til en verdi av 51 millioner kroner fra Frankrike i fjor. Herfra kommer populære båter som Jeanneau, Dufour, Fountaine Pajot, Beneteau og en rekke andre seilbåtmerker.

Dernest følger Tyskland med litt over halvparten av importverdien: Vi importerte seilbåter over 7,5 meter til en verdi av 28 millioner kroner fra Tyskland, hvorfra Hanse, Bavaria og Dehler er populære båter på det norske markedet.

Importen fra Sverige beløp seg til 15 millioner kroner, Italia 13 millioner og Danmark åtte millioner kroner.

Kilde Statistisk Sentralbyrå, utenrikshandel med varer