Beneteau Oceanis 37

I?MONACO: Båten har som Bavaria polyesterfall som strekker seg og stadig må etterstrammes.
I?MONACO: Båten har som Bavaria polyesterfall som strekker seg og stadig må etterstrammes.

Høye stilkarakterer

Test fra arkivet, publisert i Seilas 3-2008. Gode seilegenskaper og mye volum er Oceanis 37s sterke sider, men det er på stil den utmerker seg. Vi har prøveseilt prototypen i Son og ferdig båt i Monaco.

Publisert Sist oppdatert

Oceanis 37 er første modell i en ny serie av mindre turseilere fra Beneteau. I vinter fikk den en lillesøster på 31-fot og til sommeren kommer det en ny modell på 34-fot. 37-foteren har de samme designdetaljene som den store Oceanis-serien fra 40 til 50 fot, en serie som har vært meget suksessfull, men skroget på de små båtene er tegnet av en annen designer.

Vi fikk prøveseile båten under flotte forhold utenfor Son i september og under litt rufsete forhold utenfor Monaco i februar. Vinden var over 20 knop (10 m/s) på det meste. Oceanis serien er Beneteaus turseilere, men de nye modellene har mer fokus på seilegenskaper. Under den store 40-fots testen Seilas utførte i august viste det seg at turseilerne seilte overraskende jevnt. Jeg syns at 37-foteren virker litt sprekere og mer leken enn Oceanis 40. At den kun har ett ratt kan være en del av det inntrykket. Vi seilte 6,5 knop på kryss med en godkjent høyde, rundt 40 grader mot vinden. På unnavind så vi loggen på over åtte knop. I Monaco satt vi inn et rev da vinden var over 20 knop. Vi slet med å holde farten og høyden vi hadde oppnådd utenfor Son, men så var sjøen mye grovere. I medvind, derimot var det enda morsommere. Båten slapp vannet lett i utforbakkene i de store bølgene og loggen kom greit opp i 10 knop i surfene. Roret har godt grep i vannet tross den brede hekken. Oceanis byr på mye seilglede!

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

49,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

495,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

795,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER