Har ikke lykkes i Norge

Beneteau på nye hender
Beneteau på nye hender

Beneteau på nye hender

Mye tyder på at nye krefter tar hånd om Beneteau i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Etter hva SEILmagasinet erfarer vil det franske stor-verftet Beneteau få nye representanter i Norge. Det foreligger ikke noe offisielt utsagn om dette, men ryktene går i bransjen, og verftets nåværende representanter, Normaritime AS, har fjernet Beneteau-merket fra nettsidene sine.

Der figurerer nå kun Hallberg-Rassy og firmaets rolle som megler i nettverket Yachtbroker.

Normaritime AS drives av seilerne Ole-Petter Pollen og Geir Dahl Andersen, og på spørsmål til Pollen om de har noen kommentarer til ryktene om importør-bytte, er svaret:

– Vi har ingen relevant kommentar til spekulasjonene.

VILLE BLI NEST STØRST. Normaritime AS overtok Beneteau-agenturet for et drøyt et år siden etter at Normar AS av ulike årsaker valgte å kaste inn håndkleet og si opp avtalen med Beneteau. Da Normaritime AS overtok, uttalte Pollen at de hadde som mål å være blant de to største innen seilbåtsalg i Norge.

Slik er det ikke gått. I tillegg til at seilbåtsalget generelt har gått kraftig tilbake i de senere årene, har det vært ekstra stille rundt Beneteau-navnet etter overtagelsen. Hvor mange seilbåter fra Beneteau som er blitt solgt i Norge det siste året, har SEILmagasinet ikke opplysninger om, men vi sitter med flere henvendelser fra seilere som har lurt på om de franske båtene har forsvunnet fra det norske markedet på grunn av manglende synlighet i miljøet.

Importører av konkurrerende båter kan også melde om tilsvarende spørsmål fra markedet.

UENIGHET. Det franske verftet har ikke gitt noen form for markedsstøtte til sine importører, midler til markedsføring har importørene måttet hente fra egen lommebok. Når seilbåtmarkedet i Europa, Norden og Norge avgir så få salg som det nå gjør, blir det imidlertid begrenset med midler i denne lommeboken. Etter det SEIlmagasinet erfarer, er det med andre ord en diskusjon mellom verftet og importørene om hvem som skal ta den økonomiske risikoen for markedsføringen av båtene.  

UBEKREFTET. Kilder SEILmagasinet har vært i kontakt med, forteller at ny importør allerede er utpekt, og at et bytte trolig vil skje allerede i kommende uke. Det skal etter sigende være en etablert båtforhandler.

Vi har forsøkt å få dette bekreftet fra Beneteau i Frankrike, men de har ikke svart på vår henvendelse.