PÅMELDT: Trond Wickmann er påmeldt for 7. gang i Bergen Singlehanded med sin Hanse 430.
PÅMELDT: Trond Wickmann er påmeldt for 7. gang i Bergen Singlehanded med sin Hanse 430.

Tilbake på terminlisten

Bergen Singlehanded måtte vike plassen for NM i shorthanded-seiling i 2016, men i år er regattaen tilbake.

Publisert Sist oppdatert

Ikke alle ser imidlertid ut til å ha oppdaget det, for noen døgn før påmeldingsfristen løper ut, er beskjedne 18 seilere påmeldt. 50–60 har tidligere vært normalen. Arrangørene i Bergens Seilforening fatter imidlertid håp om at deltagelsen skal vokse atskilling innen fristen løper ut.

– Vi kan love en unik opplevelse fri for utfordringer med å skaffe mannskap, sier Carl Olav Wickmann i Bergens Seilforening.

Flere gjengangere

Han forteller at vinneren av klassen for båtene med høyest handicaptall fra 2015 allerede er å se på påmeldingslisten for årets regatta. Trond Wickmann med sin Hanse 430 «Yabadoo» er en av seilerne som har deltatt samtlige ganger regattaen har vært avholdt.

I den samme eksklusive klubben av seilerne som stiller til start for syvende gang finner vi Magne Aalen med sin Bavaria 41H «(Hotel) Cesar», som håper på minst like mye varierte utfordringer underveis som tidligere år.

SINGLEHANDED: Magne Aalen gleder seg til å seile singlehanded-regatta med to hender igjen.
SINGLEHANDED: Magne Aalen gleder seg til å seile singlehanded-regatta med to hender igjen.

– Bergen Singlehanded er årets regattahøydepunkt for meg, og spesielt om vi får seile løpet «Ut i havet». Vi har hatt vindforhold over at ganske stort spekter tidligere, og jeg ser gjerne at det blir litt friskt ettersom «hotellskipet» krever litt vind for å få opp dampen. I år ser jeg spesielt frem til å seile singlehanded-regattaen  «doublehanded» igjen. Sist gang hadde jeg syv sting i en finger, så det var ganske utfordrende å seile i kuling med bare en brukbar hånd, forteller Magne Aalen.

Andre seilere som har deltatt samtlige ganger er Frank Nyheim i sin Elan 37, «Carolina av Alvøen II», Harald Matland i sin X-332 «X-faktor», Jan Vidar Norstrand i First 34.7’en «FS 2» og Pål Holst i Elan 37en «Tigergutt».

Samling før og etter

– Vi har fått gode tilbakemeldinger på regattaformatet fra tidligere år, og vil også i år holde seilercafe i klubbhuset til Bergens Seilforening kvelden før selve regattaen, som går 9. september. En annen viktig del av arrangementet vi håper flest mulig vil sette pris på, er seilerfesten etterpå. Der kan seilerne dele efaringer og fordøye både god mat og de gode opplevelsene fra tiden på fjorden, sier Carl Olav Wickmann.

Bergen Singlehanded teller på SEILmagasinet Shorthanded-ranking med vekttall 1. Påmeldingsfristen løper ut 4. september ved midnatt.