BI studenter i vinden

Det er vekst i studentseilingsmiljøet ved Handelshøyskolen BI, og under Quantum Nesodden Høstcup ble det gode resultater med fersk skipper.

Publisert

Mail fra AQuila Sailing Team

I november 2006 ble AQuila Sailing Team ble opprettet. AQuila Sailing Team er en aktiv seilforening ved Handelshøyskolen BI som i løpet av knappe to år har vokst til en forening med 75 medlemmer og mye aktivitet. AQuila Sailing Team er unik i Osloområdet, og jobber hele tiden for å spre kunnskap og interesse for seiling for studenter ved å legge vekt på sikkerhet, læring, mangfold og felleskap. AQuilamedlemmene gjenspeiler de fleste studier og studenter på BI. Alt fra bachelor- og masterprogrammer til utvekslingsstudenter. Minst 4 ganger i uka er AQuila I, en Albin Express, og AQuila II, en X99, på vannet med medlemmene.  AQuila arrangerer events, seilkurs, seiling og gir elevene på Handelshøyskolen BI, Oslo, muligheten til å skape nye relasjoner med andre seilinteresserte, og til å utvikle sin interesse for seiling.

Bra seiling av jentene

Veien videre for AQuila blir en satsning på deltakelse i regattaer. Under Quantum Nesodden Høstcup 20.-21. september deltok AQuila Sailing Team med et rent jentelag i Expressen med Cathrine Karlson, Anette Austheim, Tina Marie Kjerstad og Elisabeth Mathisen. Jentene seilte etter første seilas inn til en 2. plass med mer enn 20 minutters forsprang til neste båt på korrigert tid. 

Fersk skipper

Da ingen av de opprinnelige skipperne hadde mulighet til å delta bestemte de fire jentene i styret til AQuila Sailing Team seg for å ta saken i egne hender. De ville prøve seg i regattaen i klassen lys uten spinnaker. Første dag av regattaen var det rolig på vannet med 1,9 m/s i snitt, men veivalget ble veldig viktig. ”Vi bestemte oss for å delta for å ha det gøy og for å lære mer, noe vi gjorde. Vi var derfor veldig fornøyde med første  dag av regattaen da vi kom til land. Da vi like etterpå fikk beskjed om at vi lå på 2. plass brøt jubelen løs” sier Cathrine Karlson, skipper under regattaen. Søndagens seilas ble avlyst fra land, men jentene storgleder seg allerede til å delta på vårens regattaer.

Du finner mer info om AQuila her.

Powered by Labrador CMS