Test fra arkivet: Forgus 42

FORGUS 42: «Zombrero 2» er norsk design og svensk kvalitet på sitt beste.

Norsk 42-foter for de kresne

Det er ikke ofte norske konstruktører lanserer en helt ny 42-fots seilbåt. Forgus 42 er en velseilende turbåt med gedigen innredning, signert Birger Kullmann. Seil og rigg får toppkarakter av vårt testpanel.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2005 kom det en svært spennende båt over grensen fra Sverige til Norge, Forgus 42. Båten var langt foran sin tid, en moderne båt med Orust kvalitet. Dessverre ble det bare bygget en Forgus 42, en modell som hadde alt som kunne ha reddet verftet, og alt hadde vært gjort riktig. Vi seilte båten en flott høstdag, en test publisert i Seilas 9-2005 over fire sider, Testen ble skrevet av Svenning Torp og Mikkel Thommessen. Her finner du også en kommentar jeg skrev etter å ha seilt båten, som vi ikke fikk plass til i bladet. «Zombrero 2» som båten heter ble litt tyngre enn konstruktørens beregning. Hekken ble derfor forlenget med en fot for å oppnå mer bæring for den økte vekten.

Birger Kullmann som har tegnet utmerkete båter i denne størrelsen tidligere kunne etter lang byggeprosess lansere sin nye 42 foter under ustillingen Båter i Sjøen tidligere i høst. Seilas´ testpanel, for anledningen forsterket med Svenning Torp har prøveseilt båten.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER