Stor interesse for Dehler

Seilbåter fra Dehler går unna hos Fjordsailing i Litlebergen.

Publisert Sist oppdatert

Interessen for skarpseilere eller såkalte performance båter er på vei opp på Vestlandet, skal vi tro Fjordsailing, som er importør av Hanse, Moody, Fjord, RM og Dehler i Norge.

–      Sommerferien måtte avlyses i år. Jeg ble sittende å skrive tilbud i stedet. Jeg har solgt like mange Dehlere som Hanse i sommer. Særlig Dehler 38 er etterspurt, sier Bjørn-Vidar Bårtvedt i Fjordsailing.

Seilmagasinet besøker ham i Fjordsailings kontorlokaler på bryggekanten i Litlebergen, nord for Salhusbroen. Bårtvedt smiler fornøyd over salgsutviklingen, men også over den solfylte høstferien han nettopp er kommet tilbake fra nå i oktober. Ved brygga ligger båten «Time out» og lokker til nye turer.

–      Vi hadde en herlig høstferie i skjærgården her med dykking, vakre solnedganger og herlige dager på sjøen, forteller han opplagt.

Store båter

Fjordsailing i Litlebergen

Bårtvedt mener at det er et klart taktskifte i båtsalget i år. Fjordsailing har aldri før solgt så mange nye båter om sommeren. Også store båter. – Jeg har blant annet solgt en Hanse 588, sier Bårtvedt.

Også nyere bruktbåter går fort nå om dagen, ifølge Bårtvedt. Hans forklaring er at det har bygget seg opp en etterspørsel etter flere år med labert salg. Folk har også begynt å akseptere en eurokurs på ni kroner, mener han.

–      Folk som vil ha båt neste sommer, må forte seg å bestille nå, sier Bårtvedt.

–      Den påstanden er vel et salgstriks?

–      Mange tror jeg er en glatt selger når jeg sier at det begynner å bli lengre leveringstid på båtene, men det er sant, avslutter Bårtvedt.

 

 

Fjordsailing holder til ved vannkanten i Litlebergen.