Her er SEILmagasinets favoritter for «black week»

Den amerikanske tradisjonen med Black Friday har blitt adoptert i Norge, og flere av båtustyrsbutikkene har hengt seg på. Vi har plukket ti godbiter.

Publisert Sist oppdatert

et Black Friday er en årlig handledag som finner sted den fjerde fredagen i november. Dagen forbindes gjerne med å være begynnelsen på julehandelen. Språkrådet har foreslått formen «svartfredag» for bruk på norsk, men foreløpig har ikke bruken av dette ordet har slått an. Det kan i hvert fall beskrives som en svart dag for overforbruk hvis dagen ender med innkjøp av utstyr man ikke trenger. Seilmagasinet har derfor plukket ut noen varer som kan vurderes, hvis man trenger.

Ikke en dag, men en uke

Link til noen båtbutikker med Black Friday-tilbud

Flere av båtutstyrsbutikkene valgt å gjennomføre “Black Week”, hvor det er tilbud på utvalgte varer hele uken. Seilmagasinet har gått gjennom de store nettbutikkene. Det er en noen gode tilbud, men mange av tilbudene har blitt solgt til tilsvarende pris tidligere i år. Det var også et eksempel på såkalt supertilbud på en parafinovn til halv pris, men et kjapt søk viste at den ble solgt enda billigere hos en konkurrent. Der var den ikke engang merket som tilbud. "Tilbudene" bør derfor bli møtt med en sunn skepsis.

Lithium-batteri

Seatronic gjennomfører vanligvis ikke Black Week, men har en kampanje løpende fortløpende med tilbudsvarer. Varene varierer fortløpende og det er flere gode tilbud.

For de som vurderer å bytte til lithiumsbatterier er det salg på Ritar 100ah 12v batteri til 4399,-. Det er en god pris for et slikt batteri. Seilmagasinet har ikke testet batteriet, og kan derfor ikke gå god for kvaliteten. Erfaringen med kundeservicen på Seatronic er god. Frakten er sammenlignet med en del konkurrenter dyr, og kan i enkelte tilfeller gjøre at totalprisen ikke er konkurransedyktig avhengig av hva man kjøper. Ritar-batteriet selges i flere nettbutikker, men Seilmagasinet klarte ikke å finne det billigere. Seilmagasinet har skrevet flere artikler om lithium-batterier som kan leses under.

Sjekk her

Kvalitetslader

Watski har tidligere hatt svært gode tilbud på Black Friday. Tilbudene har båret preg av å være lageropprydning og rabattene har vært store. Varene har vært i begrenset antall. I år er det svært mange varer som blir solgt med redusert pris. Rabatten varierer stort mellom de ulike varene, og det er vanskelig å finne fram til de gode tilbudene siden alle tilbudene dukker opp på en side med hundrevis av varer. Etter å ha brukt litt tid fant Seilmagasinet en lader til god pris. Laderen er av det anerkjente merket Victron som har et stort utvalg av produkter som kan kommunisere sammen. Laderen har blåtann og med en egen app er det mulig å gjøre innstillinger i forhold til batteritype. Laderen fungerer svært bra til vedlikeholdslading om vinteren. Da slipper du å bekymre deg for ødelagte batterier til våren.

Du finner den her

Trenger du VHF?

Seasea.no har kampanje på Cobra håndholdt VHF til 1299,-. Dette er en god inngangspris for de som ikke har VHF. Ved å bruke litt mer penger øker også funksjonaliteten ved å inkludere GPS. Enten dette er din første VHF eller du trenger en som reserve, er prisen konkurransedyktig. Marineshop.no og flere har også tilbud på bærbar VHF.

Link til VHFen

Håndholdt VHF
Tørrdrakt

Hva med en tørrdrakt?

West system har en litt annen profil enn andre båtutstyrsbutikker, og satser mer på friluftsutstyr, kajakk og kano. Butikken gjennomfører salg på 25% på en mengde varer. Har du en liste over utstyr du har tenkt å kjøpe, kan det være verdt å sjekke ut om den er til salgs med rabatt hos West System. Vi syns en tørrdrakt til under 7000 kroner etter 26 prosent prisreduksjon virket lokkende.

https://www.westsystem.no/p/25553/nrs-crux--toerrdrakt-for-menn

Plystrende kaffekjele

Ahoy selger en god kaffekanne som varsler når vannet koker. Super for soloseiling hvor du heller skal passe på hva som skjer rundt deg, enn når vannet koker.

Ahoy har den klassiske plystrekjelen i to størrelser hvor den minste starter på 133 kroner.

Plystrekjele
Varmerør

Frostsikring

BestMarin selger varmerør for 279 kroner. Dette er et supert produkt om du frykter frosten under dekk, men ikke vil ta sikringen på brygga. Denne trekker bare 45 watt, men gir heller ikke all verden med varme. Selv bruker jeg en slik under motoren, og isolerer motorrommet med gamle ullpledd.

Du finner den her

Kompakt DAB-radio

Om du fremdeles foretrekker å høre på radio via antenne, må du ha DAB. Marineshop selger en slik radio utviklet for båt. Den har Bluetooth slik at du kan overføre lyd fra mobilen. Uten CD bygger den minimalt i dybden, bare 10 cm.

Marineshop selger en slik for 1300 kr.

Halv pris på SUP

Maritim selger oppblåsbare padlebrett billig, og nå selges de ut for halv pris. Dette er plasskrevende sesongvarer som butikkene vil gjerne ha vekk fra hyllene. Med pris fra under 2000 kroner er de billigere enn oppblåsbare fendere som er laget av samme teknologi. SEILmagasinet har ingen ide om kvaliteten på disse, men billige er dem. Settet koster 1000 kroner mindre enn padleåren jeg benytter når jeg er ute og padler på brett.

https://www.maritim.no/swell-of-scandinavia-sup-10-0

Båtens støvsuger

Med litiumbatterier får du nå elektriske verktøy som er like bra, eller enda bedre enn med ledning. Ryobi One Plus-systemet er utstyr hvor du kan bruke samme batteri på ulike verktøy. Ryobi er ikke alene om det, men de har et imponerende godt utvalg, og er heller ikke de dyreste.

Ryobi R18PV-0 Støvsuger er et produkt du ikke vil angre på. Den fungerer som en liten kompakt industristøvsuger, som for eksempel kan brukes sammen med slipeverktøy.

Støvsugeren koster 1800 kroner på Clas Ohlson. Batteri og lader kommer i tillegg.

Actionkamera

GoPro er kjekt å ha om bord, og SEILmagasinet vil skrive mer om actionkamera, og alt et slikt et kamera kan brukes til ombord i en båt, i neste utgave. Flere butikker selger GoPro 10 med en fordelaktig utstyrspakke. Nyeste modell er nå GoPro 11.

Hos Power får du pakken for 4390 kroner