SEILmagasinet Shorthanded-ranking 2015

Blir det troneskifte snart?
Blir det troneskifte snart?

Blir det troneskifte snart?

Elling Rishoff knapper stadig inn på Jørund Fjøsnes forsprang.

Publisert Sist oppdatert

I flere år har Stord-seileren Jørund Fjøsne tronet på toppen av SEILmagasinet Shorthanded-ranking. Avstanden til de andre har til tider vært både stor og komfortabel, men nå knapper Elling Rishoff fra Asker for alvor inn på forspranget. Seier i Hollænderseilasen ga ham verdifulle poeng, og han er nå bare 48,5 poeng bak.

DUELL I NM. Begge skal delta i helgens shorthanded-NM, og resultatlisten derifra vil kunne være utslagsgivende for om det blir et rollebytte på toppen eller ikke. Fjøsne skal seile sammen med Morten Nissen-Lie i hans Elan 37, mens Elling Rishoff har med sønnen sin, Øyvind, i deres First 40.

Morten Nissen-Lie er selv ranket som nummer 6, mens Øyvind Rishoff er nr. 69 på rankinglisten.

NY DUELL. Et stykke bak de to kommer nok et par duellanter med bare et par poengs forskjell, Rune Aasberg fra Bundefjorden og Lars Petter Karlsen fra Fredrikstad. Aasberg stiller med sin Class 40 SOLO i NM, mens Karlsen derimot tar sin Seascape 27 på tilhenger over fjellet og stiller til start i Bergen Singlehanded.

Ludvig Daae, Bundefjorden på 5. plass forholder seg i ro denne weekenden, mens allerede nevnte Morten Nissen-Lie på 6. plass deltar i NM.

I NM stiller også 7. og 8. rankede, henholdsvis Karl Otto Book, Åsgårdstrand og Per Ottar Skaaret, Asker. Ingen av dem har vært spesielt aktive innen shorthanded-seiling i år, men de kan bedre posisjonen sin gjennom NM. Book stiller med sin langsmale skjærgårdskrysser Wasa 55, mens Skaaret seiler sin velkjente X-50 JOKERMAN.

FAVORITTER. Arild Heldal fra Røyken er etter seieren i den  minste klassen i Hollænderseilasen rykket inn i det gode selskap på rankingen; på topp 10-listen med sin 10. plass. Han og kona Anne hører etter tre seire i store shorthanded-regattaer i år med blant favorittene i NM, og de kan med en god plassering ta et godt jafs inn mot den desiderte toppen på shorthanded-listen.

Les også: 3 x Røyken og Heldal i tet

BESTE KVINNE. Anne Heldal ligger på 12. plass og er for tiden landets desidert beste kvinnelige shorthanded-seiler. Hun ligger langt foran Christine Walder, Bærum og Mari Sveen, Soon på henholdsvis 56. og 57. plass.

Se hele rankinglisten