BMW Oracles revansj

Etter å ha ligget under gjennm nesten hele seilasen, greide BMW Ocarle å jevne scoren mot Luna Rossa på de siste metrene før mål.

Publisert

Igjen utmanøvrerte James Spithill, rormannen på «Luna Rossa» Chris Dickson i starten. Etter superb matchseiling hele den første kryssen kunne italierne runde hele 58 sekunder foran den amerikanske båten som så ut til å gå på sitt andre tap e semifinalen. 58 sekunder ble imidlertid til 20 sekunder etter en lens der «BMW Oracle» igjen så ut til å ha fartsoverskudd. På kryssen skilte lite, men igjen tok amerikanerne noen få sekunder og ved merke var «Luna Rossas» ledelse redusert til 14 sekunder. «BMW Oracle» var raskest med å få spinnakeren til å trekke og igjen viste Chris Dickson at han behersker lensen bedre enn konkurrentene. Etter mange jibber fikk «BMW Oracle» overlap og kom seg til slutt forbi. Det ble ulidelig spennende på slutten og med amerikansk seier med bare 13 sekunder står det nå 1-1 i protokollene. Et lettelsen sukk fra Larry Ellison og hans menn, men det må være et tankekors at James Spithill har knust Dicskon i begge startene.

Da var det mindre spennende i matchen mellom «Emirates Team New Zealand» og «Desafio Espanol». Førstnevne tok ledelsen fra start og fikk raskt et klat forsprang som spanjolene ikke klarte å tette igjen. I mål var avstanden. Marginene  var 1.15, 1.04, 1.08 og i mål 40 sekunder

Powered by Labrador CMS