Bodø Seilforening i seilsportsligaen

J/80: Bodø Seilforening satser på J/80 for å stille best mulig forberedt til seilsportsligaen.

Satser på J/80 som treningsbåt

Publisert Sist oppdatert

For at medlemmene i Bodø Seilforening skal stå best mulig rustet i møte med seilere fra andre foreninger i seilsportsligaen, ønsker foreningen å delta i finansieringen av en J/80.

– Båten er en entypekjølbåt, men den har jolle-egenskaper. Dersom foreningen går tungt inn i finansieringen av denne, skal båtkjøpet avskrives gjennom penger fra de av foreningens medlemmer som deltar i ligaen, mest sannsynlig som et årlig beløp fra deltagerne, skriver Bodø Seilforening på sin foreningsside i nyeste utgave av SEILmagasinet.

Foreningen skriver videre at det vil bli lagd regler for bruk av båten.

Treningsbåt

– Den er tenkt brukt som treningsbåt for de av foreningens medlemmer som er interessert i å konkurrere i den nasjonale seilsportsligaen. Men båten skal også kunne leies ut til andre av foreningens medlemmer.

Foreningens J/80 vil imidlertid ikke bli den eneste av typen i Bodø, for som en del av J/80-satsingen i Bodø og forberedelsene til seilsportsligaen, har to andre miljø i Bodø Seilforening kjøpt inn hver sin brukte J/80 fra Sverige.

– Dermed kan grunnlaget være lagt for god trening og matching av medlemmer som ønsker å konkurrere på nasjonalt plan, skrives det på Bodø-siden