Neo 570 – Båtmessens mest ekstreme båt

Om du blander en TP 52 med en turseiler, så får du Neo 570.

Publisert Sist oppdatert

Om lav vekt og raske seilingsegenskaper står høyere enn pris og komfort, så er Neo 570 noe for deg. Du kan få båter for to millioner euro, men båten utstilt koster mer enn tre millioner. Med moms er det nær 40 millioner kroner. Da får du en 57-foter som veier under 12 tonn.

Ekstrem design

Det er Carkeek som står bak båten som har et ekstremt skrog med negativ baug. Kjølen stikker hele 4,2 meter, men kan løftes på grunt farvann. Skrog, dekk og innredning er bygget i karbonfiber. Alt er laminert sammen til en homogen konstruksjon. Det har gått med 16000 arbeidstimer å bygge båten. Så langt er det kun bygget en, men Neo Yachts skal ha flere interesserte kunder. Skroget skal la seg enkelt bli forlenget til 60 fot, og tegning for en større utgave ligger klar.

SEIL: Neo 570c ble sjøsatt i høst. Den har hjemmehavn i Hellas.

Ekstrem innredning

Kjølkassen er plassert der salongen vanligvis er plassert. Det gjør at salongen er flyttet frem i baugen, og byssa og kartbordet er bygget rundt kjølkassen. Ved nedgangen er det loskøyer og myke sofaer. Lengre bak finner du båtens to lugarer og to bad.

KJØLKASSE: Noe 570c har opptrekkbar kjøl, og kjølkassen gjør at innredningen må løses annerledes.
INNREDNING: Mellom nedgangen og kjølkassen er det sofabenker i myk hud, samt sjøkøyer. Båtens to lugarer er bak, med hvert sitt bad.
SALONG: Innredningen i Neo 570 c er annerledes. Salongen er flyttet frem i båten.

Ekstrem cockpit

Dekksarealet er enormt. Overbygget er også spesielt. Det er nærmest ingen sidedekk. Rattene er flyttet langt frem, og bak er det et enorm flatt område. Foran rattene er det to sittegrupper. Dekksbelegget er EVA-deck, myk plast.

Vinsjer er elektriske, og det meste kan trimmes med en trykknapp. Riggen har en avansert trim. Båten er laget slik at den skal kunne seiles med begrenset mannskap.

Under cockpiten er det en diger jollegarasje.

DEKK: Rattene er flyttet frem, og skaper et enormt akterdekk.

.