DUSSELDORF: Det var mange som vil se Oceanis i Tyskland.

Covid-19 truer båtmessen i Dusseldorf

Forrige uke ble det registrert smitterekord i Tyskland, og en delstat snakker om full nedtegnelse. For Boot Düsseldorf som arrangeres om to måneder er pandemien et ikke-tema.

Publisert Sist oppdatert

Avisen Frankfurter Allgemeine skriver at arrangøren av Boot Düsseldorf prøver seg med å spre tillit, og at messesjef Wolfram Diener snakker om god atmosfære, enorm interesse og rekordmange premierer. Enkelte båter har reservert plass siden 2020, og det fortelles om venteliste som følge av det store antall produsenter som ønsker å vise nyhetene. Frankfurter Allgemeine skriver videre at i en stadig mer kritisk korona-situasjon begynner det å haste spesielt for utstillerne i hall 6 som er for yachter opp til 35 meter.

– Trolig gir situasjonen med stigende smitte arrangøren en dårlig magefølelse, men de viser ingenting. Tvert imot, skriver Walter Wille i teknologi og motor-redaksjonen i Frankfurter Allgemeine.

Italienske Solovela skriver at Boot Düsseldorf kan være i fare, og da ikke minst sett i sammenheng med at 60 prosent av de italienske utstillerne trakk seg fra bransjeutstillingen Mets i Amsterdam.

– Mye vil være avhengig av hva som skjer de neste ukene og fremfor alt etter julehøytiden, skrives det på den italienske nettsiden.

Forverret koronasituasjon

Det ventes mer enn 1500 utstillere fra 53 land som skal fylle de 17 hallene i Düsseldorf. Samtidig tilspisser koronasituasjonen seg i Europa. Torsdag hadde Tyskland for første gang oversteget 60.000 smittetilfeller på et døgn. Den tyske delstaten Sachsen som ligger noe lenger vest i Tyskland vurderer full nedstengning for alle. Inkludert fullvaksinerte.

Lenger øst, i Düsseldorf er det derimot fortsatt full optimisme. Nyhetsmailene fra messearrangøren strømmer inn. Her er ikke pandemien tema. Når messearrangøren førstkommende fredag arrangerer frokostmøte er temaet internasjonale handelsmuligheter, og årets koronasituasjon er ikke engang nevnt.

Blir begrensninger

Redaktøren i Die Yacht, Jochen Rieker mener det er en sjanse for at utstillingen vil bli avlyst, og at det vil skje i starten av desember.

– Om messen går, eller ikke, så vil det bli kraftige begrensninger allerede med de reglene vi har i dag, regler som sannsynligvis vil bli enda strengere frem mot jul, forteller Rieker. Strenge tiltak vil gjøre mesen mindre attraktiv både for utstillere og besøkende. Det kan også bli vanskeligere for internasjonalt publikum å komme å besøke messen.

Det gikk rykter om at Mets i Amsterdam ville bli avlyst, men utstillingen ble gjennomført som planen, dog uten flere utstillere. halvparten av de svenske utstillerne, og nesten alle de italienske ble hjemme. Det var også langt færre fra land utenfor Europa. Også mye av pressen og besøkende holdt seg hjemme.