Bra norsk innsats i Sydney Hobart Race

Rune Aasberg ombord på 40 foteren «Wasabi» gikk i mål i dag morges etter fire døgns seiling som klassevinner i Sydney-Hobart seilasen.

Publisert

Bildet over viser vinnerlaget på 40 foteren «Wasabi»

Shorthanded-seileren Rune Aasberg fra Gjerdrum er den ene av de to norske seilerne i årets regatta. Han deltar i båten «Wasabi», som gikk i mål tidlig i morges som vinner av PHS handikap, divisjon 1. Vanligvis seiler Rune Aasberg sin egen «Solo», en Express 40 som vant sammenlagt seier i Shetlandseilasen i sommer.

Lisbeth Røbekk fra Son er den andre. Hun er den første norske kvinne i Sydney Hobart Race og var med den australske båten Sailing Services BET247.

Den første natten bød på rimelig hard seilas med sterk vind og bølger som slo over båtene, heldigvis avløst av roligere vindforhold dag to. Siste døgnet har det vært noe skiftende værforhold og bød på hard konkurranse mellom båtene innen rekkevidde. Røbekks båt endte på fjede plass i PHS handikap, divisjon 1 og gikk i mål som båt nummer 22 av totalt 100 båter som startet i regattaen, 95 av disse ser ut til å fullføre hele turen til Hobart, Tasmania. Sailing Services BET247 passerte mållinjen etter 3 dager, 17 timer, 13 minutter og 56 sekunder, på 30. desember, 07:03 lokal tid i Hobart.

Knut Frostad har også deltatt i den legendariske havseilasen. I 2000 vant han med båten Nicorette, og i 2006 var Djuice med, under navnet Gateway. Ola Strand Andersen har også deltatt flere ganger, som en av seilasens yngste skippere. I 2006 ble han nummer to i sin klasse. I påsken 2007 sendte NRK en dokumentarfilm om hans deltakelse i Sydney Hobart i 2005. Også Espen Guttormsen har seilt regattaen.

Se mer her

Powered by Labrador CMS