Bra start for Melleby/Mørland Pedersen i Star

Eivind Melleby og Petter Mørland Pedersen er i USA og seiler Amerikanske mesterskap i Star. Åpningsseilasene viste at ingen lenser raskere enn nordmennene. Les rapporten fra Melleby her:

Publisert

Nå har vi vært her borte i en uke for å forberede vinterens trening og regattaer. Første regatta er allerede nå. Nord-Amerikansk mesterskap startet i dag. Her er en historie om hva som skjer.

Det er vanskelig å beskrive følelsen av vår opplevelse i dag. Vi kommer ut på banen. Sjekker vind og tester noen slag og annet som hører til det rutinemessige. Kommer nok litt sent inn i starten og blir overseilt. Vi kjemper oss ut og til fri vind. Det går bra. Vi henger med. Det blir tett på toppmerket kan jeg erindre å ha tenkt. Vi kommer oss rundt og sklir nedover på lensen. Vi ligger rundt 25. Det er bra. Veldig lange baner gjør at lensen blir lang også, men det er trangt. Vi kjemper til oss litt fri vind og begynner å skli. Det går fort. Veldig fort. Vi seiler oss opp 10 plasser på første lens. Bra. Hadde vi flaks? Vi taper 5-6 stk på neste kryss.m litt på feil side og litt fartsproblemer. Andre lens går fort. Vi seiler bare fra dem. 5 båter tar vi igjen og blir 14 i første regatta. Det er veldig bra!!! Vi går fortest i verden på lens. Det er en god følelse. Thats fuel for confidence.

Andre regatta er full av problemer. Vi går litt saktere og kommer litt på helene. Så merker vi at mellomvantet på styrbord side har løsnet. Det er ikke bra. Vi er redd for masten. Det går bra, men trimmen er ikke det. Vi kommer inn til en 41. plass. Men vi gikk fort på lens.

Dette lover bra. Vi står på de neste dagene. Siste dag er lørdag.

http://www.coralreefyachtclub.org/gui/coralreefyc22244/pageimages/Racing/Star_North_Americans.html

Vi har jo bestemt oss for å gi gass i vinter og trene så mye som mulig. Derfor har vi valgt å være i Miami hvor mange andre Starseilere også holder til i vinter. Skal man være på et sted i så lang tid bør man ha litt orden på forholdene rundt. Det vil si at vi ønsker ikke å leie bil og bo på hotell da dette blir veldig dyrt i lengden.

Vi sendte båten over med WalleniusWilhelmsen som hjalp oss med frakt, takk til dem! Havnen de bruker er Brunswick som ligger i Georgia. Det er 8 timer med bil fra Miami.

Det første vi gjorde var å kjøpe en bil. Vi har ingen aning om hva som er fair price på bruktbiler i USA, men nå vet vi mye mer. Det finnes selvfølgelig bruktbilprislister og flere magasiner med biler til salgs. Hvor finner vi en grei kjærre til fair pris? Vi valgte å se på biler hos bruktbilselgere som kunne hjelpe til med forsikring og annet. Alt dette tok en dag. Så var det å kjøre til Brunswick. På veien måtte vi få ordnet et hengerfeste på bilen vår. En tur til U-haul og i fikk på amerikansk hengerfeste i støtfangeren og strøm. Videre viste det seg at dekkene på vår billige Ford Explorer var ganske slitt og vi måtte bytte et dekk som nesten sprakk. Nye dekk måtte vi få på i Brunswick.

Etter mye heft er vi en dag senere i Brunswick en beregnet. Fredag, dagen før ”Veterans day” som er nasjonal fridag, hvilket vil si at tollkontoret er stengt for helgen. Au!!! Vi får råd av en lokal politimann om å gå til kystvakten. Hos kystvakten får de tak i en toller som er så snill og møter oss på kontoret på fridagen sin slik at vi kommer av gårde den dagen og ikke blir sittende til mandag. Puh. Close call. Så var det bare å koble om litt på lys på tilhengeren og i vei.

Så har det vært masse frem og tilbake med å finne et bra sted å bo i de neste fire månedene. Det er ikke like lett og vi er fortsatt ikke helt i havn her. Det gjelder å prute litt og spare noen kroner. Coconut Grove er dyrt og det er Super Bowl i Miami i januar. Vel vi har i hvert fall en hyggelig megler som hjelper oss. Det er bra. Vi har til nå vært nomader på hoteller her i omegn væpnet med rabattkuponger fra roomsaver.com. Special price for you my friend.

I retrospekt skulle vi ha vært her borte en uke før for å fikse disse tingene. Det ble dessverre litt lite seiling før regattaen da det var veldig lite vind de få dagene vi skulle seile. Litt ble det, men altfor lite for å være fornøyd. Likevel, vi må være med tross lite trening.

Etter å ha vært med i EM med 2 dagers trening sammen med Lasse Kjus stiller vi her Petter og jeg med 2 dagers trening sammen. Det er spennende, for alt vi vet er at det er så mye vi ikke vet. Vi tror en del. Tror at det bør være slik eller slik. Snakker med andre og hører hva de mener. Prøver å snappe opp litt her og litt der. Vil vi bli feid av banen eller vil vi kunne klare å hevde oss brukbart slik som i EM. Jeg tenker litt på fremtiden, det neste halve året. Hva skal skje? Klarer vi å heve oss tilstrekkelig til å henge med de beste? Har vi det som skal til av talent, pågangsmot - vil vi klare å finansiere det? Tankene skaper et press. Mine egne forventninger, min egen selvtillit må få positiv feedback her. Hvis ikke vil den svekkes og det er ikke bra. Selvtilliten er kanskje mitt sterkeste kort for å få dette til. Den må få næring eller fuel som det heter her.

Hilsen Eivind

Powered by Labrador CMS