Brasilianske Snipe-mestre

Brasilianerne hadde tre lag blant de fem beste i Snipe-VM.

Publisert Sist oppdatert

HOVEDBILDE: Så glade blir brasilianerne når de vinner! (Foto: Matias Capizzano)

Brasilianerne har alltid hatt et godt grep om Snipe-klassen. Så også i år under VM i Italia, der 83 båter fra 18 nasjoner deltok. Etter den argentinske duoen Luis Soubie og Diego Lipszyc hadde ledet hele mesterskapet, kom Mateus Tavares og 17 år gamle Gustavo Carvalho sterkt på slutten og tok gullet.

Det skjedde i lett vind, 7–9 knop, der de argentinske seilerne tullet seg bort i bakre halvdel av feltet.

– Vi hadde ambisoner om å være blant de 10 beste, men mot slutten av mesterskapet ante vi at vi hadde vinnersjanser. Og da argentinerne lå langt bak i feltet i den siste seilasen, ga vi alt og forsøkte å øke avstanden mellom dem og oss maksimalt. At vi skulle vinne var helt ute av våre tanker da vi startet i mesterskapet, uttalte Mateus Tavares da seieren var et faktum.

BLEK NORSK INNSATS

Mesterskapet ble blekt sett med norske øyne; Birger og Jeannette Jansen endte til slutt på en 41. plass. Jørn Haga, som hadde med seg spansk mannskap, endte på 74. plass.

FEIRET 70-ÅRS DAG

Aller sist endte svenske Mats Göthlin. Han er en profil i det svenske Snipe-miljøet etter å ha vært generalsekretær for den svenske Snipe-flåten i 25 år. Mats er også kjent for å ha startet bladet «Segling» sammen med tvillingbroren Per, og han har senere vært redaktør av magasinet Båtnytt. Mats benyttet mesterskapet til å feire sin 70-års dag,

– Konkurransen i Snipe-klassen er blitt tøffere, noe 83 båter fra 18 nasjoner er et bevis for. Da jeg deltok i mitt første Snipe-VM i Rio de Janeiro i 1971 fikk bare et lag fra hvert land lov å delta, sier Göthlin i en pressemelding fra de italienske arrangørene.