Brettseiling i medvind

Juniorer hevder seg godt internasjonalt og skal det bli storsatsing på barn og ungdom.

Publisert

Norsk Brettseilerklubb har kastet seg på den spennende utviklingen som dominerer internasjonal brettseiling. Nye konsepter gir spennende muligheter for barn, ungdom og godt voksne brettseilere. Mestring, konkurranse og fart trigger nye, unge og drevne brettseilere. Brettseiling hadde sin storhetstid på 80 og 90-tallet. Internasjonalt har sporten hatt et høyt nivå også de senere årene, men i Norge har rekrutteringsarbeidet vært sviktende.

I 2006 tok Norsk Brettseilerklubb tak i utviklingen. Rekruttering, barne og ungdomssatsing fikk nytt fokus. I løpet av to år hadde norsk Brettseiling fått et nytt, ungt og friskt tilskudd til sporten... 2009 - Halvard Feragen tar norsk gull i Nordisk Mesterskap for juniorer i RS:X - OL klassen. Junioren Maria Mollestad seiler inn til 5. plass i junior VM. For NBK er dette en stor inspirasjon. Troen på unge norske brettseilere er stor.

Massiv satsing på rekrutteringsarbeid.

NBK vil nå lengre; større bredde, flere seilere på sjøen, mer satsing på toppidrett og ikke minst store ressurser satt inn på rekrutteringsarbeid er fokus i Ã¥rene fremover. På årsmøtet i slutten

av januar var hovedfokus rekruttering til brettsporten - spesielt med ressurser satt inn på barn/ungdom. Som leder for rekrutteringsarbeidet har NBK fått inn ingen ringere enn Thomas Føyen. Thomas har vært en av norges beste brettseilere på 80 og 90 tallet. Han har de senere årene blitt en seriøs konkurrent i storbåtmiljøet. Men vi tror hjertet likevel ligger nær brettseilingen. Thomas har fått med seg en rekke inspirerte folk i rekrutteringsgruppa og har allerede spennende strategier for videre arbeide. Målet er at det skal våre 500 aktive seilere mellom 11 og 15 år som seiler brett i organisert form i lokal forening innen 2012.  Norsk Brettseilerklubb har de siste årene jobbet mer langsiktig. Klubben har mange ressurssterke bidragssytere og har klart å ta inn styremedlemmer fra de mest aktive klubbene innen brettseiling. Sola Brettseilerforening, KNS og Arendals Seilforening har vært blant de mest aktive de siste årene. Andre klubber kommer nå etter.

Styret for 2010:

På årsmøte i slutten av januar ble følgende styremedlemmer med tilliggende hovedansvar valgt:

Leder:   Torstein Hopstock; Arendals Seilforening

Styremedlem:  Frank Lindland; Sola Brettseilerforening: Ansvar; Juniorsatsing/Norgescup

Styremedlem:  Egil Mollestad; Bærum Seilforening.  Ansvar; OL- klassen RS:X

Styremedlem:  Anders Løken; KNS, Ansvar; Formula/Formula Experience

Styremedlem:  Alex Buch; Sola Brettseilerforening,  Ansvar; Slalom

Styremedlem:  Eivind Feragen; Arendals Seilforening, Ansvar; WEB, utdanning, konsulent regattaarrangement.

Styremedlem:  Jan Erik Bråten; Drøbaksund Seilforening, Ansvar; Raceboard 380

Styremedlem:  Thomas Føyen: KNS, Ansvar; Rekruttering

For mer informasjon om brettseiing

Powered by Labrador CMS