Britiske TeamOrigin knuste BMW Oracle i Nice

Gårsdagens seilaser i America´s Cup klassen så det britiske laget TeamOrigin med Ben Ainslie til rors utklasse America´s Cup utfordrerne BMW Oracle.

Publisert

Etter å ha vunnet starten og fått den siden de ønsket dro TeamOrigin fra amerikanerne gjennom hele seilasen og var ca to minutter foran i mål. Britene er dermed ubeseiret i Louis Vuitton Trophy, mens det amerikanske laget ledet av New Zealenderen Russell Coutts gikk på sitt andre nederlag etter tidligere å ha blitt slått av italienske Azurra.

Dagen var ellers preget av at russerne med polske Karol Jablonski til rors tok sin første seier i regattaen ved å sll tysk/franske ALL4ONE med ett minutt og 30 sekunder etter å ha tatt ledelsen tidlig i seilasen. Russerne var også nær ved å slå Emirates Team New Zealand i søndagens seilas da det ledet inntil det gjensto 200 meter. Da løyet imidlertid vinden og New Zealanderne som lå bak kunne seile rundt lederbåten å ta seieren med mindre enn en båtlengde.Mandag ledet russerne over svenske Artemis helt til storseilet røk.

Emirates Team New Zealand tok sin 5. seier igår ved å slå Artemis med 25 sekunder og er sammen med TeamOrigin den neste båten som er ubeseiret i regattaen som består av åtte lag som seiler i to par lånte America´s Cup Versjon 5 båter.

Rekkefølge:

1. Emirates Team New Zealand 5-0 r

2. TeamOrigin 4-0

3. Azzurra 4-1

4. BMW Oracle 2-2

5. Artemis 2-3

6. ALL4ONE 2-6

7. Synergy 1-4

8. TFS - Pages Jaunes 0-6

Dagens seilaser:

Flight 12

M1: Emirates Team New Zealand vs. BMW Oracle Racing

M2: Artemis vs. TeamOrigin

Flight 13

M1: TFS - Pages Jaunes vs. Synergy

M2: ALL4ONE vs. Azzurra

Flight 14

M1: BMW Oracle Racing vs. Artemis

M2: Emirates Team New Zealand vs. TEamOrigin

Flight 8

M2: BMW Oracle Racing vs. Synergy

Følg regattaen og "live" dekning med Virtual Eye her

Powered by Labrador CMS