Brodtkorp beste nordmann i VM debuten

VM for Optimistjoller ble avsluttet i Tyrkia igår med to norske seilere blant de 40 beste

Publisert

Lars Johan Brodtkorb fra Horten seilforening har seilt jevnt og godt gjennom hele mesterskapet, og med serien 6, 20 og 9 i går ble han beste norske seiler på 37. plass sammnelagt. En meget sterk prestasjon i hans første store mesterskap.

Laget fikk også en 39. plass ved Hermann Tomasgaard. Hermann hadde tre spikere og mange topp 10 plasseringer. Han seilte til tider fantastisk men to OCS og et par dårlige seilaser ødela en plassering i den absolutte toppen for Hermann.

Også Harald Fæste kom inn blant topp 100 etter god seiling siste dag.  Magnus Andersen sluttet 106 og Aksel Jacobsen 155.

Selv om ambisjonene hos flere av både seilere og ledere nok var en del høyere er dette faktisk en av de bedre laginnsatsene på lenge. I fjor fikk vi riktignok en på 19 plass, men resten kom etter 100. Året før var alle bak nr 100, og selv i toppåret 2005 hadde vi ingen topp 40. Nå fikk vi to.  I tillegg klarte vi lagseilingen for første gang på 11 år. Her tapte vi i innledningen for bronsevinnerne fra Jomfruøyene, men slo Frankrike i oppsamlingsrunden før vi røyk ut mot Danmark.

Mesterskapet ble suverent vunnet av Raul Rios fra Puerto Rico. Han er tidligere to ganger Nord Amerikansk og en gang Sør Amerikansk mester. Han var i en klasse for seg. Nr to ble Ian Barrows fra Jomfruøyene, og gledelig nok ble Kristian Kirketerp fra Danmark nr 3. Danmark fikk også 8 plassen ved  Balder Tobiassen, det viser at det bør være mulig for oss også.

Rapport og foto: Kristian Fæste

Powered by Labrador CMS