Bronse til de norske E-jolleseilerne i Stockholm

De norske E-jolle guttene fortsatte den gode seilingen i dagens finaleomganger. 

Publisert

Med tredje plass i sin semifinale gikk de direkte videre til finalen som ble en spennende og tett seilas fra start til mål. Her var det tette dueller og mye taktikk  hvor båtene slo på hverandre hele tiden.  Etter første runde lå guttene som tre. Etter andre runde som to. På tredje og siste runde mistet de andreplassen på den siste kryssen til det finske laget. De gikk litt for langt ut på styrbord side for å komme fri av lederbåten. Det skilte kun et par båtlengder i mål mellom de første båtene. Laget besto av Nicholas Fadler Martinsen (15) Soon Sf. , Magnus Andersen (16) Nesodden Sf. Og Kristian Hammarstrøm (17) Drøbaksund Sf

Guttene retter nå en stor takk til den kjente jolletreneren og norgesvennen Tomas Kjellstrand fra Gøteborg. Takket være han ble gutta i all hast meldt inn i den svenske klubben XSS og påmeldt som et lag fra Sverige.  Det finnes ingen C55 båter i Norge å trene i. Nå var gode råd dyre. Løsningen kom med Andungen til  Soon Seilforening.  Seile kan de, men innså at de manglet erfaring  i å seile sammen og fremfor alt å seile med fokk og spinnaker. Andunge er kanskje ikke den båten man forbinder med å forberede seg til en seilregatta, men har i dette tilfelle tydeligvis gjort jobben likevel.  Takk til Kjellstrand og Andungen i Soon !

Premieutdeling for Ericsson Jr. Cup foregår sammen med premieutdelingen for Volvo Ocean Race. En morsom opplevelse for guttene, før de vender hjem til E-jollen og treningsamling førstkommende helg og NM påfølgende helg (i Son).