BRUKT: Her finner du en god kontrakt for kjøp og salg av brukte båter. Foto: Axel Nissen-Lie
BRUKT: Her finner du en god kontrakt for kjøp og salg av brukte båter. Foto: Axel Nissen-Lie

Den beste bruktbåtkontrakten

Her er kontrakten for deg som skal selge eller kjøpe bruktbåt. Vi har utarbeidet «den ideelle» kontrakten sammen med advokat Pål S. Jensen.

SEILmagasinet har stadig fått spørsmål fra lesere som leter etter et kontraktsformular som sikrer begge parter best mulig ved kjøp og salg av bruktbåt. Det finnes mange kontrakter ute, men de fleste har mangler.

Sammen med vår båtadvokat Pål S. Jensen i advokatfirmaet Zenit advokater har vi derfor utarbeidet en egen kjøpekontrakt for salg av fritidsbåter mellom private. SEILmagasinets fullt betalende abonnenter kan også få en times gratis juridisk rådgivning fra vår samarbeidspartner Zenit.

– En god kontrakt for selgeren vil nødvendigvis ikke være en god kontrakt for kjøperen. Selv om begge normalt er interessert i en rimelig og balansert avtale, har partene motstridende interesser. En selger vil være opptatt av å sikre seg mot fremtidige mangelskrav fra kjøperen, mens kjøperen på sin side nettopp vil ønske seg en best mulig posisjon for å kunne fremme krav dersom noe skulle skje med båten. Vi har forsøkt å balansere ut begges interesser i vår kontraktsformular, sier Pål Jensen

Gratis bruktbåtkontrakt

Last ned kontrakten ved å trykke på linken her.