Jeanneau Sun Odyssey 42DS

Jeanneau SO 42 DS: Suveren turseiler

NAMIBIA: Mads og Elin Dessen la i 2009 ut på en tre år lang jordomseiling med deres SO 42 DS, her ser vi bilde fra skjellet-kysten.

Jeanneau Sun Odyssey 42 DS er en båt som appellerer til langtur­seilere og ferieseilere. Vi har pratet med eiere som har vært på jordomseiling, og som har brukt modellen til kystseilas.

Publisert Sist oppdatert

Vi valgte å omtale Jeanneau Sun Odyssey 42 DS, eller SO 42 DS, fordi vi fra tidligere av hadde et inntrykk av at denne båten har vært mange ganger rundt jorden. Etter å ha pratet med eiere av SO 42 DS så ser vi hvorfor. Uavhengig av bruken har båten i alle tilfeller truffet blink når det kommer til å svare til deres behov og forventinger.

Årsaken kan ha med å gjøre at både langturseilere og ferieseilere virker å først og fremst verdsette komfort og gode løsninger. Her innfrir SO 42 DS definitivt. Behovene på langtur og på ferie er nemlig i stor grad de samme. Som oftest er været fint og sjøen rolig, og under slike forhold ønsker man seg i første rekke et godt fartøly å bo i, å leve i. Hvorvidt båten klarer å gi det er i stor grad styrt av planløsning, ergonomi, finurlige løsninger, og hvordan dette fungerer i «hverdagen», ikke i storm.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER