VIA MEGLER: Holder selger tilbake informasjon, som at VHF-en ikke virker i Norge, kan selger holdes ansvarlig selv om båten er «solgt som den er». (ILLUSTRASJONSFOTO).
VIA MEGLER: Holder selger tilbake informasjon, som at VHF-en ikke virker i Norge, kan selger holdes ansvarlig selv om båten er «solgt som den er». (ILLUSTRASJONSFOTO).

Mangler ved bruktbåt kjøpt via megler

Å kjøpe bruktbåt fra en megler betyr ikke at alt er på stell. Her er historien fra en kjøper som fikk en nesten ny motor med feil, og en VHF som ikke fungerte i Norge.

Jeg har kjøpt bruktbåt for 490 000 kr gjennom en båtforhandler som kalte seg «megler». Båten hadde en nesten ny motor og i salgsprospektet fremgår det at båten var utstyrt med VHF. Videre skal selger ha opplyst at motoren kun var kjørt i ti timer.

På vår første tur oppsto det imidlertid problemer. Etter ca. ti minutters kjøring steg temperaturen i motoren, den mistet kraft, turtallet sank og båten ble vanskelig å gire. Etter diverse reparasjoner viste det seg at toppakningen var ødelagt og at noen lager var byttet før salget. Deretter var et overhus feilmontert slik at dette motorhavariet måtte skje før eller siden. Videre var toppen var feilmontert med feil moment på boltene. Dette førte altså til at toppakningene røk, og at det kom vann i oljen. Videre viste det seg at VHF-radioen var en amerikansk modell som ikke virket i Norge. Selgeren avviser nå ansvar fordi båten er solgt leveres «som forevist». Mitt spørsmål er om jeg kan kreve reparasjonsomkostningene på 35 000 kr erstattet, og et prisavslag for VHF-en som ikke virker?

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER