VM Finnjolle 2015

Anders Pedersen er godt fornøyd med farten.
Anders Pedersen er godt fornøyd med farten.

– Båten er tregere på lens

Trener Peer Moberg mener båten er begrensingen nå.

Publisert Sist oppdatert

Dag fire av Finnjolle-VM er over. Anders Pedersen startet dagen bra.

- Det første racet ble Anders tre etter en veldig bra andre kryss hvor han rundet fem og tok to båter på siste lensen – én av dem Giles Scott. Dette var racet det blåste minst:  8-11knop, skriver Peer Moberg til Seilas.

 

– Det andre racet økte vinden endel. Han startet greit og rundet 10 på første kryssen. Men når vinden økte og bølgene ble ganske store  ser det ut som at den gamle båten rett og slett ikke er like rask som de nye Fantastica-båtene. De går fortere på lens. Anders tapte på begge lensene og ble 24 i mål. I dette racet blåste det 12-15knop. I det tredje racet ble litt det samme som nr. to, men vinden økte enda litt mer. Anders ble 24 i mål, fortsetter Moberg.

 

– Av topp 30 er det Anders og en seiler til som ikke seiler i den nye fantastica båten. Så vi gleder oss veldig til og få den nye båten i januar. Siden prøve-OL har Anders forbedret seg veldig fysisk og teknisk i båten. Og det ser ut som samlingene i Clearwater har paid off, avslutter trener-Moberg.

LEDER SUVERENT: Giles Scott leder VM suverent med hele 52 poeng.
LEDER SUVERENT: Giles Scott leder VM suverent med hele 52 poeng.

Helt overlegent

Briten Giles Scott leder mesterskapet helt overlegent. Med netto 27 poeng ligger han 52 poeng foran andreplassen, sloveneren Vasilij Zbogar. Zbogar seilte seg opp til en andreplass med dagsresultatene 6-9-15. Dagens gode skandiaviske nyhet er det svensken Max Salminen som står for. Med 1-4-7 i dagens seilaser ligger han som nummer tre, tre poeng foran franskmannen Jonathan Lobert.

Pedersen selv har også kommentert dagens seiling:

– Vinden økte utover dagen. I det første racet, hvor det var minst vind, ble jeg tre og det er jeg godt fornøyd med. I de to siste racene økte vinden og bølgene ble større. Jeg har litt fartsproblemer på lens mot de nye Fantastica-båtene. Så det endte med en 23. og 24. plass. Så jeg gleder meg veldig til jeg får min fantastica i januar. Jeg klatrer litt på listen og ligger på emn 18. plass, men nå er det veldig jevnt på poeng og jeg kan klare å seile meg opp mye imorge, så det er bare og kjøre gassen i bånn, skriver han på sine facebooksider.