Camilla har brutt

  «Camilla» har brutt i TwoStar. Nesten halvparten av de 139 startende har nå gitt seg.

Publisert

Arkivfoto SEILAS fra Færderseilasen 2009

Fire i natt Christen With melding om at «Camilla» har brutt i TwoStar, og søkt havn i Smøgen. «Camilla» ledet suverent før hun brøt.

Den tyske 83-foteren CALYPSO brøt 30 nautiske mil fra Arendal. Årsaken var at det begynnte å komme vann inn ved rorstammen, pluss at de hadde knust et vindu i overbygget. - Det var spesielt roret de var engstelige for, forteller båtens båtmann til Watskibloggen på seilmagasinet.nno. Han kan fortelle at de nå er på vei tilbake til Tyskland via Sverige.

Litt over midnatt kom følgende melding fra FRK. JENSEN: – Vi har ødelagt storseil og har hatt mann over bord. Alt er bra med båt og mannskap. Vi har brutt.

Shipman 63 «Ventotene» med Peter Ruzicka og Håkon Nissen-Lie brøt etter at forseilet blåste i stykker og tvinnet seg rundt forstaget.

Les også: Mastebrekk og ødeleggelser

Også «ROCKY OCEAN» fikk nok. Halvor Aaslestad fra Stavanger og Harald Lillevik fra KNS besluttet seg for å stoppe i Martsrand etter å ha fullført 2. etappe.

AMALIE har fullført 2. etappe, men har meldt i fra at de ikke kommer til å starte på den siste etappen til Hankø. Peter Gustafsson i «Blur» er kommet til Marstrand, men har ikke tenkt seg til Norge i denne omgang. Han gir seg i Marstrand.

Nærmer seg Hankø

De første båten er i mål i løpet av noen timer. Big Butt og Pixeline er favoritter for over-all seiren.

Powered by Labrador CMS