Cape Town første stopp i Volvo Ocean Race
Cape Town første stopp i Volvo Ocean Race

Cape Town første stopp i Volvo Ocean Race

For åttende gang i jorden rundt regattaens historie er Kappstaden vertskapshavn. De øvrige anløpshavner må vente til slutten av mars med å få klarsignal.

Publisert

Ruten for Volvo Ocean Race 2011/12 er i ferd med å falle på plass og idag ble Cape Town annonsert som første anløpshavn etter starten i Alicante. De øvrige vil bli annonsert mot slutten av mars. - Vi har mottatt invitasjoner fra mange forskjellig byer, hver med sine kultursett, spesialiteter og utfordringer, sa Knut Frostad idag. - Vi benytter den nødvendige tiden til en grundig evaluering av mer enn 80 invitasjoner fra hele verden, før vi kommer til å ta noen beslutning. Ettersom vi fortsetter å løfte kravene til våre gjestehavner er det bra å ha Cape Town tilbake, en by som deler våre visjoner og ambisjoner, sier han.

Den første etappen fra Alicante til Cape Town, er på 6,500 nautske mil og er en av seilasens lengste. Ericsson 4 som vant etappen i 2008/09 brukte 21 dager, 17 timer og 54 sekunder på etappen. 

- Vi er glade for at etter et års forhandlinger er Cape Town igjen valgt som den første anløpshavnen i regattaen. Som de siste regattaene har vist til fulle er de en super platform for å utvikle tursime og ivareta de sportslige amobisjoner for Cape Town og vestsiden av Kapp det Gode Håp, sa Bruce Parker-Forsyth, CEO i The Volvo Ocean Race Cape Town Stopover og Worldsport, prosjektamansvarlig for de fire siste besøkene i byen.

For Cape Town, kommer de 11. Volvo Ocean Race/Whitbread rett i kjølvannet av FIFA World Cup i football. Mer enn to millioner billetter er til solgt til fotball VM som går i juni i år. Pieter Cronjé, Director of Communication for byen Cape Town sa: -  Stopover i  2008 genererte et bidrag til økonomien på Rand 308.15 millioner mens medieverdien anslås til Rand 77.45 millioner. .

De euopeiske havnene i Volvo Ocean Race i 2012, inkludert avslutninghavnen som Oslo har søkt, vil bli kjent sammen med resten av ruten i slutten av mars.

Powered by Labrador CMS