Test fra arkivet: Pogo 40

Opp med spinnakeren og det jolleliknende skroget tar av.

Gøy for far, men hva med mor?

Etter PRBs seier i Vendée Globe har Groupe Finot beholdt hegemoniet som den mestvinnende konstruktør av enmannsbåter for havseilas. Med Pogo 40 har de forsøkt å overføre mye av teknologien fra soloseilernes formel 1 til en mer familievennlig båt. Seilas har vært på prøveseilas og kan konstatere at de bare delvis har lyktes.

Publisert Sist oppdatert

I 2005 var Mikkel Thommessen i Frankrike for å seile Pogo 40. Han ble svært imponert, og i de 17 år som har gått siden denne testen har det vært stadige drypp av disse spesielle båtene i Norge. Det er to slike 20-fotere, men også to Pogo 1250 som var etterfølgeren. Pogo 40 ble utgangspunktet for Class 40, en klasse som har utviklet seg enorm i løpet av disse 17 år. Testen ble publisert i Seilas 5-2005.

Allerede før første båt var sjøsatt lå 16 bestillinger av Pogo 40, Groupe Finots folkeversjon av Open 40, på båtbyggerens bord. Båten leveres i to versjoner, en for kappseilas med stor seilføring og enkel innredning og en hva vi vil kalle cruiser/racer med noe mindre seil og nesten like enkel under dekk, men konstruktørenes siktemål har først og fremst vært å overføre mye av teknologien bak «Open» konseptet til en mer familievennlig båt. At Pogo 40 er særdeles sprek og spennende med mange nyvinninger er sikkert, men hvor mye selv cruiser/raceren vil slå an blant familieseilere utenfor Frankrike er vi svært usikre på.

PLUSS-ARTIKKEL - KREVER INNLOGGING

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud:

Digitalt månedsabonnement

79,-

pr. måned

BESTILL HER

Digitalt
årsabonnement

699,-

pr. år

BESTILL HER

Gullabonnement
Blad og digital

899,-

pr. år – 6 utgaver + Norske Gjestehavner

BESTILL HER