Test fra arkivet: Contest 44 CS

Contest 44
Nederland
Henrich Nissen-Lie
Contest 44 Nederland Henrich Nissen-Lie

Havgående hollender

Conyplex i Medemblik har bygget havgående seilbåter i over 40 år. Med nådesløse Nordsjøen som nabo nytter det ikke med lettvinte løsninger. Der duger bare sjøsterke konstruksjoner. Vi har prøveseilt verftets nye 44-foter.

Publisert Sist oppdatert

Vi tar frem tester fra arkivet og gjør dem tilgjengelig på SEILmagasinet.no. Vi har gått 18 år tilbake og funnet en stortest av Contest 44 CS, utført av Henrich Nissen-Lie. Testen ble publisert i SEILmagasinet 9-2002. Testen var på 2 sider, og i denne digitale utgaven har vi utvidet den med flere bilder.

Vi har ambisjoner om å hente frem en ny test hver uke, som vil ligge åpent for alle i syv dager. Videre vil den havne i vårt enorme digitale testarkiv.

Det er over 20 år siden jeg sist prøveseilte en ny Contest og besøkte det anerkjente verftet i seilbyen Medemblik i Holland. I løpet av disse årene er verftet vokst til å bli en betydelig aktør innen hollandsk båtindustri. Nye, moderne produksjonshaller er kommet til og båtene er blitt større og flottere i takt med utviklingen på det internasjonale marked. Likevel har Contest-båtene beholdt mye av sin opprinnelige stil: Høyt fribord, lavt og godt beskyttet overbygg, liten cockpit, konservativ kjøl med bulb og kraftig ror med solid skeg samt stor motor med propellaksel og fast, trebladet bronsepropell.

For å lese denne saken må du være abonnent

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

Digitalt abonnement - 49 kroner per måned, første måned gratis

Bestill her

Digitalt abonnement - 495 kroner per år

Bestill her

Total abonnement - 795 kroner per år

Bestill her

Powered by Labrador CMS