Corsa915

SPORTY: Corsa915 er en 30-foter som kan seiles både som sportsbåt og havseiler. Den er også egnet for shorthandedseiling.

Sportsbåt og havseiler

Corsa915 er en sprek og allsidig 30-foter utviklet for ORC.

Publisert Sist oppdatert

Corsa915

Lengde 9,15 meter
Bredde 3,00 meter
Dybde 2,00 meter
Vekt 2.000 kg
Storseil 32 kvm
Fokk 26 kvm
Gennaker 100 kvm
ORC / IRC Rating 600 / 1.050
Pris 98 000 euro

DESIGN: Matteo Polli har vunnet VM mange ganger. Han står bak de fleste av båtene fra Italia Yachts, og har også tegnet den nyeste båten fra Grand Soleil.

98 000 euro koster nyheten inkludert karbonmast, men uten seil. Corsa915 er nettopp sjøsatt, og skrog nummer to er i produksjon hos Life Yacht i Italia. Båten er utviklet sammen med konstruktør Matteo Polli some r kjent for å konstruere raske båter for ORC. Polli star bak VM-vinnerne Italia 9.98 og Italia 11.98, den siste testet i SEILmagasinet 5 som er ute nå. Det er lett å se skroglikhetene mellom denne og de to fra Italia Yachts. Ideen med skrogformen er å ha en smal vannlinje og liten våt flate i lett vind, men få høy stabilitet når båten krenger.

Allsidig

Båten er konstruert for å kunne delta i sportsbåtklassen under ORC. Den har maksimal vekt og lengde, og blir derfor blant de største. Med en bredde på to meter, så kan den transporteres på vei uten følgebil.

Båten har også innredning og sikkerhetsutstyr for å seile i vanlig ORC-klasse.

Rent dekk

Cockpiten er oversiktig og ryddig. Mye av linene er ørt under dekk. Det gjør også at det blir fuktig i båten. Lukemannen vil få en ny måte å jobbe på. En del av tauklemmene er montert opp ned under luka. Båten har et utskyvbart baugspryd.

Unik

Det er blitt lansert mange sportsbåter i denne størrelsen, men ingen har slått skikkelig igjennom. Mange av båtene er blitt lansert som en-type, og slitt med å konkurrere på måletall. Her skal nye Corsa915 ha en fordel. Båten skal også være egnet or shorthandedseiling.