Coville er rekordklar, og lukter på neste Volvo

Blant de mange som var i Alicante for å føle stemningen og vuerdere fremtidige Volvo Ocean Race prosjekter var franske Thomas Coville som akkurat nå er i standby posisjon for rekordforsøk i soloseilas jorden rundt.

Publisert

Thomas Coville måtte ifjor gi opp forsøket på å sette ny rekord jorden rundt da beskyttelsesbaugen på trimaranen hans falt av, trolig etter  en kollisjon. Coville har senere fått reparert båten og satte i sommer ny rekord på den klassiske distansen fra New York til Lizards Pint ved innløpet til den engelske kanal.

Nå er den 104 fot store trimaranen Sodebo klar for nytt jorden rundt forsøk.Båten ligger på vannet i stand by posisjon ved Brest og Coville regner med det er gode muligheter for å komme idag rundt 20. oktober. Da ser det i øyblikket ut til å oppstå et bra vindu for å nå Doldrums på litt under en uke. Lenger enn det er det ikke mulig å spå været i Atlanterhavet med noen grad av presisjon.

Det er en formidabel rekord Coville nå setter ut for å slå. Landsmannen Francis Joyon som lå en ukes tid foran Coville i løypa under hans siste forsøk, satte den gang en utrolig sterk rekord på 57 døgns, 13 timer, 34 minutter og 6 sekunders seilas og 15.84 knop i snitthastighet. Joyon har dermed den nest raskeste jorden rundt passasjen av alle, bare slått av Bruno Peyron i den fullt bemannede 125 fots trimaranen «Orange II».

Ved siden av rekordforsøket er Coville opptatt av Volvo Ocean Race og mulighetene for å få med sponsorer til et prosjekt til den nese regattaen. Han var en av mange mulige deltakere som var med i seminaret Volvo Ocean Race hadde i Alicante søndag etter starten på årets seilas.

Coville har tidligere seilt med Knut Frostad på flere etapper og er glad for den forutsigbarhet Knut og Volvo nå har bragt inn i regattaen ved å komme igang med planene for det neste racet allerede nå. Coville håper å få et lag på beina til 2011, og selv om han er flerskrogsmann i sitt hjerte, synes han VO70 båtene er gode alternativer.

Powered by Labrador CMS