Cup samler seilerne i Trøndelag
Cup samler seilerne i Trøndelag

Cup samler seilerne i Trøndelag

Midt-norsk seilcup vokser fra år til år.

Publisert Sist oppdatert

– Vi ønsket å stimulere til deltagelse i regattaene i Trøndelag Seilkrets og til å få seilerne til å delta i andre foreningers arrangementer – ikke bare i sin egen seilforening. Derfor startet vi Midt-norsk seilcup i 2013, forteller Magne Kjerkreit i Trøndelag Seilkrets.

Det har vært en suksess, og cupen har ført til vekst – i antall regattaer og i antall deltagere.

FØR TRE – NÅ FEM REGATTAER. – De første årene besto cupen av tre seilaser; Halten Ocean Race (Trondhjems Seilforening), Saltøya Rundt (Malvik og Stjørdal Seilforening) og Ytterøya Rundt (Innherred Seilforening). I 2015 meldte det seg flere foreninger som ønsket å være med, så nå er det fem regattaer.  Falstadregattaen (Innherred Seilforening/Ekne Båtforening), Høstseilasen (Beitstadfjorden Seilforening) og Høststormen (Trondhjems Seilforening) er de nye, sier Kjerkreit.

Halten Ocean Race ikke er med i årets cup.

INNHERRED-SEILERE I TET. Nå gjenstår det to regattaer. 12. september er det Høstseilas i regi av Beistadfjorden før det hele avgjøres 2. oktober i form av Høststormen til Trondhjems Seilforening.

Resultatlisten etter de tre første seilasene teller 55 båter og listen toppes av tre båter fra Innherred Seilforening; SPLITTER PINE, PULVERHEKSA og MARGUERITA – foran tre båter fra Malvik og Stjørdal Seilforening; LAZY, HERA og MUSTANG SALLY.

IDÉ FRA INDRE OSLOFJORD. – Vi har stjålet poengsystemet fra Indre Oslofjord Big Boat Serie som også benyttes av Oslo og Akershus Seilkrets som kretsmesterskap, sier Kjerkreit og betegner ordet stjålet i hermetegn.

Det betyr at alle som deltar i de oppsatte regattaene automatisk blir inntatt i cup-regnskapet, og kretsen har også bestemt at vinneren av cupen, i likhet med i Indre Oslofjord, blir kretsmester. Poengene regnes ut ved ved å dele plasseringen med antall startende båter og multiplisere med 10 (p/s*10). For en regatta man ikke deltar i, får man 12 poeng.

HVEM VINNER I ÅR? Tidligere vinnere er av Midt-norsk seilcup er:

2013: LEDA III med skipper Hege Johannesen fra Trondhjems Seilforening

2014: MARGUERITA med skipper Alf Pedersen fra Innherred Seilforening.

– Jeg synes at det så langt har vært god oppslutning om cupen, sier Magne Kjerkreit i Trøndelag Seilkrets.