Dalton fullfører utenfor konkurranse
Dalton fullfører utenfor konkurranse

Dalton fullfører utenfor konkurranse

Graham Dalton, bror av den mer berømte Grant har hatt mer uhell enn det er mulig å forestille seg i Velux 5-Oceans seilasen. Nå seiler han den siste etappen utenfor konkurranse.

Publisert

Graham Dalton ankom endelig Norfolk igår morges kl 02.57, 102 dager etter at han forlot Fremantle. Med hele seks nødvendige havneanløp siden starten i Bilbao har Dalton hatt mer problemer underveis enn det er mulig å forestille seg. Mest alvorlig var oppholdet i Brasil der han i tillegg til alt annet mistet bulben til kjølen og måtte få støpt en ny. Det var den avgjørened spikeren i kisten for jorden rundt seilasen Dalton hadde håpet å gjennomføre for sønnen Tony som døde av kreft i 2005 og som han har navngitt båten sin etter; «A Southern Man AGD». Fordi han ikke nådde Norfolk innen tidsfristen får han nå ikke fullført jorden rundt seilasen innenfor regattaens regelverk og han vil bli oppført med DNF i protokollene.

Likevel har Dalton oppnådd respekt i en hel seilerverden for sin utholdenhet og viljestyrke. Nå vil han seile den siste etappen til Bilbao, selv om han må seile utenfor konkurranse.

Forrige gang han deltok i jorden rundt seilasen mistet han riggen i storm ved Kapp Horn.

Les mer her

http://www.velux5oceans.com/page/NewsDetail/0,,12345~1016526,00.html

Powered by Labrador CMS